Logo

Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη



 
 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη και άλλοι επτά από τους 16 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό τις   «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Με βάση τη δικαστική απόφαση ακόμα ένας  κατηγορούμενος  θα εκτίσει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι υπόλοιποι έξι καταδικασθέντες θα είναι ελεύθεροι.

Αναλυτικότερα, εκτός από τον πρώην υπουργό και συζύγό του στη φυλακή οδηγούνται η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλη υπόθεση εξοπλιστικών, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Γιώργος Κωνσταντάτος, ο Αστέριος Οικονομίδης και ο Νίκος Γεωργουλάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι κάποιοι εξ αυτών οδηγούνται για πρώτη φορά σε σωφρονιστικό κατάστημα (Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, αλλά και ο Νίκος Γεωργουλάκης, ο οποίος ωστόσο είναι κάτοικος Αμερικής) ενώ άλλοι ουσιαστικά επιστρέφουν στη φυλακή για την υπόθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι  κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Το δικαστήριο αποφάσισε, παράλληλα, ότι ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών,, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της (είναι εδώ και καιρό ελεύθερη) και συνεπώς δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά