Logo

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο παραπέμπεται ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του παραπέμπει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 38χρονο αγγειοχειρουργό, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο.

Το βούλευμα, συγκεκριμένα,  παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη προκειμένου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Περιγράφει δε, τις κινήσεις του να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. 

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου  αποδίδουν σε «σχέδιο συγκάλυψης» τις ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή και επικαλούνται την ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προκύπτει ότι κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας. 

Επίσης στο πλαίσιο  της «συγκάλυψης» εντάσσεται - κατά το βούλευμα - η κίνησή του να στείλει μήνυμα στην 36χρονη, όπου δήθεν τη ρωτούσε γιατί δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, όπως επίσης το γεγονός ότι μετά την εξαφάνισή της έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Προκειμένου δε, να μην κινήσει τις υποψίες των συναδέλφων του - όσο ακόμη βρισκόταν στο νοσοκομείο - ο κατηγορούμενος αστειευόταν μαζί τους, όπως αναφέρεται στο βούλευμα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος, ενώ απέδωσε το θάνατό της σε αμέλεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά