Logo

Δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης



 
 

Το κακούργημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία θα αντιμετωπίσει η πρόεδρος των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση, Χρουσαλά, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς, που ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.   

Το αδίκημα συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, καθώς μετά την κατακύρωσή τους, η συμβολαιογράφος δεν προέβη - ως όφειλε - σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ποσό που φέρεται να παρακράτησε η συμβολαιογράφος ανέρχεται  σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η  υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Μετά από όλα αυτά ο  εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ειδικό ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί η Ιωάννα Μπιλίση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτη για τη διάπραξη αδικήματος.

Η κ. .Μπιλίση, επίσης, φέρεται να  επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα,  έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.  

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος 5ετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά