Logo

Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας για Ρίζο, Φωτόπουλο και άλλα 54 στελέχη της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ



 
 

«Aυτά κατέστρεψαν την Ελλάδα», είπε ο εισαγγελέας, Γιώργος Βούλγαρης και πρότεινε προς  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας να κηρύξει ενόχους για  απιστία και απάτη σε βάρος της ΔΕΗ, τους 56 από τους 59 κατηγορούμενους,  για υπόθεση που αφορά παράνομες συνδικαλιστικές δαπάνες και  τις συλλογικές συμβάσεις της Επιχείρησης, κατά τη χρονική περίοδο 1999 – 2010.

Ανάμεσα στους 56 κατηγορουμένους, για τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε ενοχή, είναι πρώην πρόεδροι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του ΔΣ της ΔΕΗ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και άλλα μέλη των διοικητικών συμβουλιων της  ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι κατηγορίες αφορούν:

*τιμολόγια, τα  οποία ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, καθώς  επίσης και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο φέρεται ότι, δεν επεστράφη.

* δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, που φέρεται ότι,, προοριζόταν για μελέτη, η οποία δεν εκπονήθηκε, ούτε επεστράφησαν τα χρήματα, που δόθηκαν

*μεγάλα χρηματικά ποσά, που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια, που φέρονται ότι, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, με αφορμή πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώ είχε διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες.

Οι έλεγχοι είχαν καταδείξει  υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.

Ο  Παναγιώτης Περάκης, συνήγορος υπεράσπισης του τέως προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Έξαρχου, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι, το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα προέκυψαν κατά τη μακρά διαδικασία και κυρίως ότι, δεν προέκυψε στοιχείο ευθύνης για τους κατηγορούμενους, δεν θα ακολουθήσει τη θέση του κ. Εισαγγελέα. Ειδικά για το κρίσιμο θεσμικό θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στο οποίο επικεντρώνεται η ευθύνη του κ. Εξαρχου, είμαι βέβαιος ότι, δεν μπορεί να είναι καταδικαστική η θέση του δικαστηρίου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά