Logo

Θεσσαλονίκη: Σε κάθειρξη 20,5 ετών καταδικάστηκε ο 76χρονος που πυροβόλησε τον δικηγόρο του [βίντεο]



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 20,5 ετών καταδικάστηκε ο 76χρονος, που στις 23 Φεβρουαρίου του 2017, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 45χρονο δικηγόρο, Άδωνι Κουλιούφα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι ο 76χρονος μετά το τέλος της δίκης οδηγήθηκε στις φυλακές.

Το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει μέσα στο γραφείο του θύματος επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 32, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο δικηγόρος παραιτήθηκε από την υπόθεση του 76χρονου που αφορούσε τον εκπλειστηριασμό του σπιτιού του, λόγω της συμπεριφοράς του. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε μόλις του το ανακοίνωσε, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιά, στον μηρό και στο χέρι.

Ο δικηγόρος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου ανάρρωσε μετά από μακροχρόνια νοσηλεία, ενώ ο 76χρονος παραδόθηκε στις αρχές.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος στο Δικαστήριο υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά