Logo

Ποινική δίωξη για απιστία σε πρώην μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ



 
 

Ποινική δίωξη, για απιστία από την οποία το δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.  Η δίωξη στρέφεται σε βάρος 9 προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Τα διωκόμενα πρόσωπα φέρονται ότι ζημίωσαν το δημόσιο, καθώς με δύο αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με εισαγγελικές πηγές η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε με αφορμή πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά