Logo

Θεσσαλονίκη: «Σκοπός του ήταν να την θανατώσει», είπε για τον αγγειοχειρουργό ο σύζυγος της μεσίτριας



 
 

Για «ιατρικό λάθος» έκανε λόγο για άλλη μία φορά ο 39χρονος αγγειοχειρουργός, που δικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και, τελικά, βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας την Τετάρτη ο κατηγορούμενος γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει  - ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού - και πρόβαλε  τον ισχυρισμό της  «αμέλειας», αποδίδοντας το θάνατο της γυναίκας  στα φάρμακα που της χορήγησε, όταν εκείνη πήγε στο "Ιπποκράτειο" για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κιρσών. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις επρόκειτο για τις  φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη.

Ο σύζυγος της 36χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο μίλησε για  «σκληρά ναρκωτικά», ενώ αναφερόμενος ειδικά στην ουσία φαιντανύλη είπε ότι είναι  «πιο σκληρή και από ηρωίνη». 

«Τη σκότωσε δίνοντάς της αυτά τα ναρκωτικά. Σκοπός του ήταν να την θανατώσει. Δεν την πετάς έτσι σαν σκυλί», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος του θύματος, προσθέτοντας για την περίοδο που ο γιατρός επιχειρούσε να τον ενοχοποιήσει  για το θάνατο της γυναίκας του:  «Ζούσα ένα δεύτερο δράμα όταν άρχισε να τα ρίχνει σε μένα». 

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο γιατρός έβλεπε την 36χρονη ερωτικά, είπε: «ήταν ωραία γυναίκα και την καλοβλέπανε πολλοί. Ήταν ηθικό στοιχείο και δεν επρόκειτο να ενδώσει. Την είχα εμπιστοσύνη».

Επίσης, σχολιάζοντας την πυκνή επικοινωνία που φέρεται να είχε η άτυχη σύζυγός του, μητέρα τριών παιδιών, με τον αγγειοχειρουργό, τόνισε ότι «δεν έχω δει γιατρό να κυνηγάει μία ασθενή με μηνύματα για μια επέμβαση».

«Ήταν ψυχρός, κυνικός και προσπάθησε να μας αποπροσανατολίσει». Αυτά υποστήριξε για τον κατηγορούμενο αστυνομικός του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Ό αστυνομικός υποστήριξε πως ο 38χρονος ήταν εξ' αρχής ύποπτος, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Τόνισε, ακόμη ότι οι διωκτικές αρχές  κατάφεραν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκης προς τη Χαλκιδική (και πίσω) μέσω εφαρμογής του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και από κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, ενώ βιολογικό υλικό της 36χρονης βρέθηκε στο πορτ - μπαγκάζ του οχήματός του και στο πατάκι, στη θέση του οδηγού.

Σε ερώτηση από έδρας για τις έρευνες εντοπισμού της άτυχης γυναίκας, ο αστυνομικός ανέφερε: «Ψάχναμε τέσσερις - πέντε μέρες στη Χαλκιδική. Η σορός βρέθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, όπου μόνο ένας παρατηρητής θα μπορούσε να την ανακαλύψει. Εντοπίσαμε προηγουμένως ροδιές αυτοκινήτου στο χωμάτινο δρόμο που οδηγούσε στο σημείο. Το πτώμα βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, γυμνό και σε κατάσταση αποσύνθεσης».

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή με την εξέταση μαρτύρων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά