Logo

Νέα ποινική δίωξη κατά του Νίκου Ζήγρα για μίζα επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου



 
 

Νέα μίζα από εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου, εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές. Αποδέκτης της μίζας φέρεται ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας 

Συγκεκριμένα, οι ελβετικές αρχές απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής, που είχε υποβάλει η Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης,  γνωστοποίησαν την ύπαρξη εμβάσματος, ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Νικόλαου Ζήγρα στην Ελβετία. Το επίμαχο έμβασμα συνδέεται με μί από τις συμβάσεις που είχε υπογραφεί για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας Ακη στο ΥΠΕΘΑ.

Με βάση τα στοιχεία των ελβετικών αρχών, οι  εισαγγελείς Διαφθοράς, Χ. Ντζούρας και Σ. Μανώλης  άσκησαν σε βάρος του Νικόλαου Ζήγρα, που "ξέχασε" να αναφέρει τη συγκεκριμένη μίζα. ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νικόλαος Ζήγρας είχε μιλήσει για την αξιόποινη συμπεριφορά του εξαδέλφου του, με αποτέλεσμα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με "πρωταγωνιστή" τον πρώην υπουργό να έρθει σε σύγκρουση με τον Άκη Τσοχατζόπουλου. Λόγω της συνεργασίας του με τις αρχές είχε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης  4 ετών που μετατράπηκε σε χρηματική. Μάλιστα, ο καταδικασθείς είχε ζητήσει από τη δικαστήριο τη δοσοποίηση του ποσού της εξαγοράς, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο Νικόλαος Ζήγρας είχε  καταθέσει ως μάρτυρας στους Ελβετούς εισαγγελείς όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο έρευνας για την διαφθορά στην χώρα τους. Τότε ο Ν. Ζήγρας είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει: 

«Εγκάλεσα την ελβετική δικαιοσύνη διότι προκειμένου να προστατεύσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά