Logo

Λάρισα: Το Συμβούλιο Εφετών είπε "όχι" στην έκδοση στην Τουρκία του Ali Ercan Gokoglou



 
 

Το Συμβουλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Ali Ercan Gokoglou, o οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα μαζί με άλλους οκτώ Τούρκους στις 28 Νοεμβρίου 2017, πρίν, δηλαδή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ali Ercan Gokoglou εκζητείται από την Τουρκία με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ισχύει στη γείτονα χώρα, η οποία τον θεωρεί μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τουρκικές αρχές εκκρεμεί σε βάρος του καταδίκη σε ποινή κάθειρξης 6,3 ετών για αδίκημα του 1999. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεράσπιση του εκζητούμενου υποστηρίζει ότι ο Gokoglou διώκεται από τις τουρκικές Αρχές για τις πολιτικές του πράξεις, αλλά και διότι ήταν μέλος του Συλλόγου Γονέων Πολιτικών Κρατουμένων στην Τουρκία (ΤΑΥΑD).

O ίδιος Ali Ercan Gokoglou υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου πως εργαζόταν στην Τουρκία ως αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και πως έφυγε από τη χώρα "λόγω της πολιτικής κατάστασης" και αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή του εφόσον επιστρέψει στη γείτονα χώρα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο να μην αποφανθεί υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 50χρονου Τούρκου, γιατί όπως τόνισε,  "δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να δικασθεί δίκαια", με το Συμβούλιο Εφετών να γνωμοδοτεί κατά της έκδοσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά