Logo

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είπε "όχι" στο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη



 
 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την προσφυγή του κρατούμενου και φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Βασίλη Δημάκη, κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού που δεν είχε εγκρίνει την εκπαιδευτική άδεια, με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Ο Βασίλης Δημάκης σε δήλωσή του, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης την Τετάρτη, στάθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση της έκδοσής της, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, Ιωάννης Μαλούχος, αντέγραψε το ανακοινωθέν του κ. Κοντονή «για να χτίσει καθ’ υπόδειξίν του το σκεπτικό της απόφασης».

Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα για αυτοπρόσωπες παραστάσεις, ενώ τις είχε ζητήσει, ενώ στάθηκε στην προτεραιότητα που έδωσαν τα μέλη του Συμβουλίου σε άλλες υποθέσεις, καθυστερώντας τη δική του.

«Νομίζαμε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά τελικά φαίνεται ότι αυτός είναι η δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα, γιατί τη χειραγωγεί απόλυτα, και δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στη δημόσια σφαίρα κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και συνέχισε επισημαίνοντας:  «Ο Κοντονής κρύβει τις πραγματικές πολιτικές του πεποιθήσεις, που όλοι σήμερα καταλάβαμε ποιες είναι, χρησιμοποιώντας την καταταλαιπωρημένη δημοκρατία ως φύλο συκής, Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυνική «δικαιοσύνη» του Συμβουλίου Πειραιά βρωμάει φασισμό, είναι δε σαν τις έχιδνες που δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλητους».

Συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα ήταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Βασ. Δημάκη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης από συμφοιτητές του και αλληλέγγυους.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος μεταπτυχιακών Φοιτητών/Φοιτητριών του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» στο ΕΚΠΑ, αναφέρει: «Απαιτούμε από το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του συναδέλφου μας. Απαιτούμε την απονομή δικαιοσύνης». 

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «στάση τιμωρητική και καταχρηστική του ίδιου του Συμβουλίου και πάντων των αρμοδίων».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Βασίλης Δημάκης, απεργός πείνας και δίψας, νοσηλεύετια σε κρίσιμη κατάσταση στο  νοσοκομείο κρατουμένων . Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποιεί απεργία πείνας για 27η ημέρα και δίψας για 6η ημέρα, με απώλεια σωματικού βάρους 18%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά