Logo

Αρνητικό το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση της Ρωσίδας, Μαρίας Εφίμοβα, στην Μάλτα



 
 

Το  Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είπε "όχι" στην έκδοση της Ρωσίδας, Μαρίας Εφίμοβα, στην Μάλτα απορρίπτοντας και τα δύο εντάλματα που είχαν εκδώσει οι αρχές της νησιωτικής χώρας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως,  Ευγενίας Κυβέλου,  η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή, αόριστα αλλά και παράτυπα, καθώς φέρουν ίδια ημερομηνία με τα εθνικά, ενώ θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί νωρίτερα.

Η εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας και τα αδικήματα που της αποδίδονται και  ως εκ τούτου μη ικανά για να δικαιολογήσουν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Η 36χρονη Ρωσίδα  εκζητούμενη υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Μάλτα ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κινδυνεύει και η ζωή της. Κι αυτό γιατί  θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια, της δολοφονηθείσας, τον περασμένο Οκτώβριο, Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια, η οποία διερευνούσε πράξεις διαφθοράς κυβερνητικών παραγόντων της χώρας της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά