Logo

Σωφρονιστικός υπάλληλος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ανάκληση της απόλυσής του



 
 

Σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος απολύθηκε μετά την σύλληψή του με 0,9 γραμμάριο ηρωίνης κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο τηις Εικρατείας με την οποία ζητά την επάνοδό του στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι είναι τοξικομανής και ζητά από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την ανάκληση της απόλυσής του, η οποία αποφασίστηκε όταν συνελήφθη εκτός φυλακής με την ηρωίνη μετά τις επιβαρυντικές καταθέσεις κρατουμένων οι οποίοι, σε αντίθεση με συναδέλφους του, φέρονται να τον εμπλέκουν με εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης όπου υπηρετούσε.

Ως προς το ποινικό μέρος της υπόθεσης, το Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον  απολυμένο υπάλληλο σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος ενώ παράλληλα τον αθώωσε από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, εστίασε κατά κύριο λόγο σε  καταθέσεις κρατουμένων που έκαναν λόγο για πώληση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή με την τιμή της ηρωίνης να φτάνει τα 180 ευρώ το γραμμάριο και τον μεσάζοντα κρατούμενο να παίρνει μίζα 50 ευρώ. Άλλος κρατούμενος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι έδιναν παραγγελία για ναρκωτικά σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος με τη σειρά του τα έστελνε ταχυδρομικά στον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στο κατάστημα. Επιπλέον, ένας ακόμη κρατούμενος μιλά για την προμήθεια κινητού εντός φυλακής με το κόστος να αγγίζει τα 2.500 ευρώ.

Από την πλευρά του ο σωφρονιστικός υπάλληλος αντιτείνει ότι οι κρατούμενοι κατέθεσαν σε βάρος του σε μια προσπάθεια να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπάλληλους αλλά και για να ευεργετηθούν από μια ενδεχόμενη συνεργασία με τις αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά