Logo

Καταδίκες για τη ΜΚΟ Αποναρκοθετήσεων – Αθωώθηκε ο Άλεξ Ρόντος



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών καταδικάστηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο δημοσιογράφος Κων Τζεβελέκος για το σκάνδαλο της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Επίσης, το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε τους πρέσβεις Νικ Μπάζα και Νικ. Τσαμαδό σε ποινές κάθειρξης 14 και 12 ετών αντίστοιχα, ενώ σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε η σύζυγος του Τζεβελέκου, Μαρία - Αναστασία Μακρυνιώτη.

Αντίθετα αθώος κρίθηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος και τρεις ακόμη υπάλληλοι υπουργείων που είχαν αναμειχθεί στη χρηματοδότηση της εν λόγω ΜΚΟ.

Η υπόθεση αφορά στην επιχορήγηση από το ΥΠΕΞ αλλά και τη διαχείριση μεγάλων κονδυλίων, περίπου 9 εκατ. ευρώ, που εισέπραξε η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» την περίοδο 2000-2004 για να εξουδετερώσει νάρκες σε διάφορες ξένες χώρες και συγκεκριμένα στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όπως αποδείχθηκε υπήρξαν αλλεπάλληλες παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση, καθώς και τεχνάσματα εικονικών δωρεών, που στόχο είχαν να συνεχιστεί η «αιμοδοσία» της ΜΚΟ με δημόσιο χρήμα.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και έδωσε στην έφεσή τους ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά