Logo

Ισόβια και στην 27χρονη γυναίκα "αράχνη" για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή Γ. Κοτσιλίδη στη Δάφνη [βίντεο]



 
 

Αυστηρή ποινική μεταχείριση επιφύλαξε στην Αλεξάνδρα Σταματάκη το  Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση που αποκαλείται «έγκλημα μέσω facebook» δηλαδή την δολοφονία και ληστεία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, το 2014 στη Δάφνη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνη διαδικασία επέβαλε ισόβια και 12 έτη κάθειρξης στην 27χρονη κατηγορουμένη που θεωρείται  κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, καθώς είναι αυτή που μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε ερωτικά το θύμα με σκοπό τη ληστεία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 22 ετών στην κατηγορουμένη, η οποία είχε αποφυλακιστεί μετά από κράτηση πλέον των τριών χρόνων, με βάση τις διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου». Τώρα μετά την μεγαλύτερη ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η Αλεξάνδρα Σταματάκη θα οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή. 

Για τους τρεις συγκατηγορουμένους της Αλεξάνδρας Σταματάκη, Γεώργιο Μάρκου, Δημήτριο Θεοδώρου και Κωνσταντίνο Αραπάκη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επικύρωσε την ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως,  δηλαδή ισόβια και κάθειρξη 12 ετών στον καθένα. 

Η  27χρονη, σύμφωνα με τη δικογραφία αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύμα μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μαζί του ραντεβού στο σπίτι του. Εκεί πήγαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοι της, οι οποίοι δολοφόνησαν τον Κοτσιλίδη και πήραν από το διαμέρισμα 139.000 ευρώ καθώς και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στους  κατηγορούμενους,  όπως πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του στάθηκε ιδιαίτερα στις αποφυλακίσεις με το «νόμο Παρασκευόπουλου», λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά