Logo

Για κακουργήματα διώκονται οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων



 
 

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών, οι οποίοι υπεξαιρούσαν φάρμακα από δύο δημόσια νοσοκομεία και τα μεταπωλούσαν σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή τα προωθούσαν σε χώρες εκτός Ελλάδος. Τα κέρδη του κυκλωματος που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η δίωξη, που ασκήθηκε αφορά τα εξής αδικήματα:

- Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.
- Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

- Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.

- Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ, με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π Δ Δ.

- Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ’ εξακολούθηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά