Logo

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου [βίντεο]



 
 

Την παραίτησή του ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου οδηγήθηκε όπως είπε στην παραίτηση (η ολοκλήρωση της θητείας του έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας), επειδή υπήρχαν διαρροές σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του λεγόμενου «νόμου Κατρούγκαλου».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣτΕ, οι διαρροές αυτές αποτέλεσαν «αδιανόητη και απαράδεκτη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και στο κύρος του θεσμού του ΣτΕ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή δεν του επιτρέπει πλέον να εξακολουθεί να ασκεί τα δικαστικά του καθήκοντα «με τη δέουσα νηφαλιότητα και ηρεμία». Τέλος, ο κ. Σακελλαρίου στη συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στα μνημόνια κάνοντας λόγο για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων και επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας λέγοντας ότι παγίως μετακυλύει στη Δικαιοσύνη τις αποφάσεις για τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα.

Παράγοντες του ΣτΕ, σύμφωνα με την efsyn.gr, κρίνουν απολύτως αντιδεοντολογική τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του προέδρου, που επέλεξε να αποχωρήσει στη διάρκεια διαρκούς συνεδρίασης κι ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση. Η τελευταία δε αποστροφή του λόγου του δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως εκβιαστική πίεση προς τους δικαστές να αλλάξουν στάση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά