Logo

Στον Άρειο Πάγο υπόθεση με υπερσυνταγογραφήσεις προς όφελος της Novartis



 
 

Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί αν θα αναιρεθεί ή όχι απόφαση του Γ΄ Πλημμελειοδικείου Σερρών, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ιταλός πρώην διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας.

Την αναίρεση κατά της απόφασης έχει ασκήσει ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Σερρών και η υπόθεση συζητήθηκε την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Κατά τη συζήτηση η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, ενώ οι συνήγοροι των εμπλεκόμενων ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα υπέρ της ορθότητας της απόφασης. 

Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι το Γ΄  Πλημμελειοδικείο Σερρών ασχολήθηκε με μία πτυχή της υπόθεσης Novartis,  που αφορούσε υπερσυνταγογραφήσεις προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας.

Κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της  Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, δύο γιατροί και τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ανέκυψε ζήτημα με το κλητήριο θέσπισμα, το οποίο δεν είχε μεταφραστεί, με αποτέλεσμα να επέλθει η παραγραφή του αδικήματος (λόγω πρέλευσης της πενταετίας) και να παύσει η ποινική δίωξη. 

Οι δύο γιατροί και ο κ. Φρουζής είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και η υπόθεση θα εκδικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά