Logo

Ρόδος: Την Παρασκευή απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι - Το τελευταίο "αντίο" στην 21χρονη φοιτήτρια [φωτο]



 
 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και πήραν οι δύο νεαροί, ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας που κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Οι δύο κατηγορούμενοι επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για βιασμό.

Επίσης, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής η νεαρή φοιτήτρια θα ζούσε αν αντί να την πετάξουν από τα βράχια στη θάλασσα την πήγαιναν σε νοσοκομείο και δεχόταν ιατρική βοήθεια.

Στο μεταξύ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου κηδεύεται η άτυχη φοιτήτρια,

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σορός της 21χρονης μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογενείας της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε  στην εκκλησία, όπου στις 11:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πλήθος κόσμου από όλο τον Έβρο βρέθηκαν στην κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στη γενέτειρά της.

Σοκάρει η ομολογία του 19χρονου

Ο 19χρονος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς φέρεται να ρίχνει τις ευθύνες στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σύμφωνα με την εκπομπή "Μαζί σου", υποστήριξε ότι εκείνος δεν ήθελε να πετάξουν την κοπέλα στη θάλασσα ενώ η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο. Ισχυρίζεται ότι  αυτός δεν ήθελε να την “ξεφορτωθούν” αλλά επέμενε ο 21χρονος.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε: «Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγούμενη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μου είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο», περιγράφει στην ομολογία του ο 19χρονος σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή και προσθέτει: «Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεψα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: 'Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε'. Τελικά φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…».

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων και αναπαράσταση του εγκλήματος ζητά η πολιτική αγωγή 

Το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ενός εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμενων. 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής: 

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας με τον συνάδελφο Δικηγόρο Αθηνών Ευάγγελο Γκιουγκή έχουν αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ της οικογένειας Τοπαλούδη, γονέων και συγγενών της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία, ως γνωστόν, έπεσε θύμα ιδιαίτερα προκλητικών για την κοινωνική ειρήνη, τα ήθη και τα έθιμα των πολιτών της χώρας μας εγκλημάτων, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, διέπραξαν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος Αλβανός.

Κατόπιν εξουσιοδοτήσεως και εντολής των γονέων της θανούσης, οι οποίοι λόγω της ψυχολογικής τους δοκιμασίας, αδυνατούν να μεταβούν στη Ρόδο, ο κ. Κούγιας αύριο θα εμφανιστεί ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, προκειμένου αφενός μεν να καταθέσει τυπική δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής υπέρ των γονέων και συγγενών του αειμνήστου θύματος, αφετέρου δε για να ζητήσει από την κα Τακτική Ανακρίτρια Ρόδου πρώτον να οριστεί ημέρα και ώρα αναπαράστασης των διερευνώμενων πράξεων, ανακριτική πράξη που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσει, και δεύτερον κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα απολογηθούν την Παρασκευή και οι οποίοι σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος».
 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά