Logo

Στις φυλακές Αυλώνα και Γρεβενών οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη



 
 

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα οδηγούνται στις φυλακές οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η οργή της τοπικής κοινωνίας για το στυγερό έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει και η οποία εκφράστηκε και χθες έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου

Για περισσότερες από εννέα ώρες βρίσκονταν χθες στα δικαστήρια της Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους και την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δύο κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα οι αρχές ασφαλείας να αναγκαστούν να φυγαδεύσουν τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα.

Μόλις όμως ο κόσμος το αντιλήφθηκε αυτό, ξέσπασε με ύβρεις και συνθήματα και κατευθύνθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή του κατά των δραστών!
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και στις απολογίες τους επέρριψαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον!

Οι απολογίες και η κατά αντιπαράσταση εξέταση

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκησε χθες η απολογία του κάθε κατηγορουμένου.
Περίπου λίγο πριν τις εννέα το πρωί ο 21χρονος Ροδίτης συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ματούλα Παπαβεργή πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και επανέλαβε τα όσα ισχυρίζεται εξ αρχής. Ότι δηλαδή όλα έγιναν από τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο Ροδίτης φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια πως ο αλλοδαπός του ζήτησε το σπίτι για να πάνε εκεί με μία κοπέλα που γνώριζε και να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως την παρέλαβαν από το σπίτι της, μαζί με τον 19χρονο καθώς εκείνος την γνώριζε και με το όχημα που ανήκει στον πατέρα του, μετέβησαν στο σπίτι στη Λίνδο. Εκεί ό,τι έγινε μεταξύ του 21χρονου και της κοπέλας ήταν με τη συναίνεσή της και πως αφορμή για το κακό που συνέβη αποτέλεσε ένα σχόλιο της 21χρονης που έκανε για τον 19χρονο μειώνοντας τον ανδρισμό του.

Ο Ροδίτης είπε πως τότε ο αλλοδαπός άρχισε να την χτυπάει στην αρχή με τα χέρια του και εν συνεχεία με το ηλεκτρικό σίδερο έως ότου έχασε τις αισθήσεις της. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως ο αλλοδαπός ήταν αυτός που την πέταξε στη θάλασσα, και πως τον απείλησε να μην πει το παραμικρό για όλα αυτά, ενώ τον εξανάγκασε να επιστρέψουν σπίτι για να το καθαρίσουν. Ο 21χρονος πρόσθεσε επίσης πως ήταν εκείνος που πρότεινε στον αλλοδαπό να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο αλλά ο 19χρονος δεν δέχτηκε καθώς θεώρησε ότι είχε πεθάνει!

Ο ίδιος τόνισε πως βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ από όσα είχαν συμβεί και φοβούμενος για το τι θα μπορούσε να του κάνει ο αλλοδαπός, έκανε το μοιραίο λάθος, να μην πει τίποτε.
Τέλος ο 21χρονος δήλωσε μετανιωμένος και λυπημένος για αυτό που συνέβη στην 21χρονη φοιτήτρια.

Κατέθετε πάνω από δύο ώρες

Για περισσότερες από δύο ώρες, από τις 11 χθες το πρωί, απολογούνταν και ο 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Έλλη Σταυριανάκη με νομική συνδρομή απο τον Κώστα Διακονή ο οποίος και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Ο αλλοδαπός επανέλαβε εν μέρει τα όσα και προανακριτικά φέρεται να έχει δηλώσει στους Λιμενικούς ότι δηλαδή, πήγαν και πήραν από το σπίτι της στην πόλη της Ρόδου τη νεαρή φοιτήτρια και πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του 21χρονου στη Λίνδο. Εκεί θα συνευρίσκονταν ερωτικά, ωστόσο υπήρξε διαπληκτισμός και τότε ο 21χρονος φέρεται να χτύπησε αρχικά με τα χέρια του και στη συνέχεια με ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι τη νεαρή φοιτήτρια, αφήνοντάς την αναίσθητη. Ο 19χρονος αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στα όσα επακολούθησαν, ενώ φέρεται να επανέλαβε ότι εκείνος είχε προτείνει να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι Λιμενικοί και οι Αστυνομικοί προσήγαγαν για δεύτερη φορά στο γραφείο της Ανακρίτριας Ρόδου τους δύο κατηγορούμενους, αυτή τη φορά για να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση.
Περίπου δύο ώρες διήρκησε και αυτή η εξέταση των δύο νεαρών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 4:00 το απόγευμα και αμέσως μετά, εισαγγελέας και ανακρίτρια αφού εξέτασαν όλα τα στοιχεία με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε χθες, οι δύο κατηγορούμενοι δεν ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους, παρά μόνο την ώρα που εξετάστηκαν κατά αντιπαράσταση και κρατούνταν σε διαφορετικούς χώρους.

«Αστακός» το Δικαστικό Μέγαρο – μικρής έντασης επεισόδια
Από νωρίς χθες το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη κατέκλυσε τα δικαστήρια της Ρόδου για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή επεισοδίων, ενώ μέχρι το μεσημέρι τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο με την εμφανή αστυνόμευση στις εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και την παρουσία προσωπικού του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου το οποίο και ρύθμιζε την κυκλοφορία στην περιοχή.

Μαζί με τους αστυνομικούς δεκάδες ήταν και οι πολίτες που βρέθηκαν εκεί οι οποίοι ώρα με την ώρα αυξάνονταν. Στους διαδρόμους που οδηγούν στο γραφείο της ανακρίτριας Ρόδου είχε απαγορευτεί η διέλευση του κοινού και επιτρεπόταν μόνο σε δικηγόρους και γραμματείς.
Ωστόσο, δεν έλειψαν τα υβριστικά σχόλια σε βάρος των κατηγορουμένων από ορισμένα άτομα τα οποία γρήγορα απομακρύνθηκαν από τον χώρο και οδηγήθηκαν εκτός του Δικαστικού Μεγάρου.

Δύο φορές κατά τη διάρκεια λειτουργίας των δικαστηρίων χρειάστηκε οι αστυνομικοί να ζητήσουν από πολίτες που δεν είχαν κάποια δουλειά να διεκπεραιώσουν εκεί, να εξέλθουν του κτηρίου. Περίπου το μεσημέρι ένα άτομο υβρίζοντας και φωνάζοντας κατά των συλληφθέντων επιχείρησε να πλησιάσει το γραφείο της ανακρίτριας. Όμως γρήγορα επενέβησαν οι αστυνομικοί και το επεισόδιο έληξε εκεί.
Με την ολοκλήρωση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων στις 3 χθες το μεσημέρι, ο Εισαγγελέας ζήτησε να εκκενωθεί το κτήριο, στο οποίο παρέμεινε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Το πλήθος δεν απομακρύνθηκε αλλά αντίθετα, περικύκλωσε (στην μπροστινή και πίσω είσοδο) το Δικαστικό Μέγαρο φωνάζοντας ύβρεις κατά των κατηγορουμένων.
Οι αντιδράσεις από μερίδα συγκεντρωμένων εντάθηκαν μετά το πέρας των απολογιών και μόλις είδαν τους δράστες να μεταφέρονται στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, αλλά και με την άφιξη του οχήματος μεταγωγών της αστυνομίας.
Τελικά οι δύο δράστες φυγαδεύτηκαν μαζί με τους συνηγόρους τους.

Πώς το Λιμενικό εξιχνίασε τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η σορός της οποίας είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή των Πευκών της Ρόδου, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, ο Διευθυντής Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, πλοίαρχος Ιωάννης Τζαμουράνης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι αξιοποιήθηκε σημαντικά ένα μεγάλο μέρος του υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή (τουλάχιστον 6) και ότι έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, Αλβανικής καταγωγής, στους οποίους ο Εισαγγελέας έχει, ήδη, ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βιασμό.

Τόνισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν τη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία, που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ροδίτη και, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, την χτύπησαν βάναυσα, αρχικά με γροθιές και μετά με ένα ηλεκτρικό σίδηρο, το οποίο ήδη έχει εντοπιστεί. Στη συνέχεια, τα δύο άτομα, με ένα άσπρο φορτηγάκι, μετέφεραν την άτυχη κοπέλα σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή των Πευκών της Ρόδου, όπου και βρέθηκε. Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι το θύμα, εν ζωή, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Παράλληλα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων. Τα στελέχη του Λιμενικού είπαν ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε ένα πλήθος ευρημάτων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία εξοχικής κατοικίας, αλλά και τα ηλεκτρονικά ευρήματα τριών κινητών τηλεφώνων και δύο φορητών υπολογιστών.

Αναφορικά με το σχοινί που απεικονίζεται σε φωτογραφία να υπάρχει στα πόδια της άτυχης κοπέλας, τα στελέχη του Λιμενικού τόνισαν ότι το χρησιμοποίησαν οι δύτες προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη σορό της άτυχης κοπέλας από τη δύσβατη θαλάσσια βραχώδη περιοχή. Ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, εξέφρασε εκ μέρους όλου του Σώματος τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2018 από directNEWS.gr πηγή: Η Ροδιακή 


Τελευταία Δικαστικά