dogear

elladaxrewkopia_6-2-2012Καυστικό άρθρο του αυστριακού περιοδικού “Profil” κατηγορεί του μεγαλόσχημους της Ευρώπης ότι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως “πειραματόζωο”.

“Αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε” γράφουν στο άρθρο τους οι Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ.

Στη συνέχεια θέτουν το ερώτημα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κατά πόσο θα υποστήριζαν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα.

Με καυστική γλώσσα, οι συντάκτες χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, ένα παράδοξο οικονομικό - πολιτικό “βουντού”, καθώς επιβάλλει επιχειρεί να επιβάλει ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει σαφής οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση. Δεν είναι ούτε νεοφιλελεύθερο, σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, διότι οι φόροι πλήττουν της πλατιές μάζες, ούτε “κεϊνσιανό” αφού με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τις μειώσεις μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία.

Γι’ αυτό, οι Μιούλερ και Τράχλερ, υπογραμμίζουν ότι  πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συγκεντρώνει “ό, τι χειρότερο από παντού” αποτελώντας μια “σαδο-οικονομία”.

Σε ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν την Ελλάδα, οι συντάκτες του σημειώνουν ότι η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες καθώς, στο πνεύμα της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης” κρίνεται ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού διότι πρέπει να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, “ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του”, ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαίσια της υπαγορευόμενης φρασεολογίας.

Οι δυο αρθογράφοι καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πεδίο πειραματισμού» για τους «σχιζο-ειδικούς της οικονομίας», στο οποίο τους επιτρέπεται να δοκιμάζουν όλες τις ιδέες τους σε ό,τι αφορά δαπάνες και έσοδα, ενώ, εάν παρ' όλα αυτά αυξηθεί η φτώχεια και το έλλειμμα, τότε θα υπάρξει μια περαιτέρω δόση «πανευρωπαϊκής συμπόνιας», συμπεριλαμβανομένων ακόμη σοφότερων προτάσεων λιτότητας.

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο- «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2012 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε

Προσθήκη νέου σχολίου