Logo

«Καμπάνα» 302 εκατ. ευρώ στη UBS για την κάλυψη φοροφυγάδων



 
 

UBSΗ μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 15% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και την καταβολή του ποσού...

των 302 εκατ. ευρώ στις αρχές του Μπόχουμ της Γερμανίας για να διευθετήσει την εις βάρος της έρευνα σχετικά με τη βοήθεια στη φοροδιαφυγή Γερμανών πολιτών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Η UBS ανέφερε ότι έχει προβλέψει το ποσό των 120 εκατ. ελβετικών φράγκων στον ισολογισμό του δευτέρου τριμήνου για τον διακανονισμό. Μία ξεχωριστή έρευνα που διεξάγουν οι αρχές του Μάνχαϊμ της Γερμανίας δεν έχει παρουσιάσει επαρκείς ενδείξεις για να στηρίξει τις διερευνούμενες κατηγορίες, δήλωσε η τράπεζα. Τα καθαρά κέρδη της UBS αυξήθηκαν σε 792 εκατ. ελβετικά φράγκα (876 εκατ. δολάρια) από 690 εκατ. φράγκα πριν από ένα χρόνο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα Credit Suisse παρουσίασε ζημίες ύψους 700 εκατ. φράγκων την περασμένη εβδομάδα, μετά την επιβάρυνσή της με την πληρωμή ποσού 1,6 δισεκ. φράγκων για τον διακανονισμό έρευνας εις βάρος της από τις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ.

Η UBS αντιμετωπίζει και άλλες έρευνες εις βάρος της από ρυθμιστικές Αρχές. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα, η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία του «μαύρου ταμείου» της (dark pool) στα πλαίσια έρευνας που ξεκίνησε στις αρχές του 2012. Τα μαύρα ταμεία δημιουργήθηκαν ως καταφύγιο από θεσμικούς επενδυτές που επεδίωκαν να κάνουν μυστικά μεγάλες συναλλαγές σε μετοχές, ελπίζοντας ότι θα ελαχιστοποιήσουν την επίπτωση που αυτές θα είχαν στις τιμές, ώστε να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Η UBS σταμάτησε συγκεκριμένες μορφές εντολών και πρακτικές ανακοινώσεων που εξετάζει η SEC.

Οι γαλλικές Αρχές ερευνούν επίσης κατηγορίες ότι η UBS βοήθησε πελάτες της να φοροδιαφύγουν. Ένα γαλλικό δικαστήριο απαίτησε την περασμένη εβδομάδα την κατάθεση χρεογράφου αξίας 1,1 δις. ευρώ από την τράπεζα για την κάλυψη πιθανού προστίμου που θα της επιβληθεί για ξέπλυμα των εσόδων από φοροδιαφυγή στη χώρα. Η UBS άσκησε έφεση κατά της απαίτησης του δικαστηρίου. Πριν από την επιβολή της εγγύησης - χρεογράφου, η τράπεζα ήταν σε «προχωρημένες συζητήσεις» με τις γαλλικές Αρχές για έναν διακανονισμό «σε διψήφιο ποσό εκατομμυρίων», δήλωσε ο κ. Ερμότι στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Επομένως, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η πληρωμή των 1,1 δισεκ. ευρώ είναι παράλογη».

Η UBS περιλαμβάνεται, επίσης, μεταξύ των τραπεζών που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς για να καταλήξουν στην πρώτη συμφωνία όσον αφορά την έρευνα για τη χειραγώγηση των αγορών συναλλάγματος, ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος την περασμένη εβδομάδα. Η τράπεζα πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόστιμα από 6 δισεκ. δολάρια έως 9 δισεκ. δολάρια από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές που διερευνούν τη χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος δήλωσε αναλυτής της εταιρείας Autonomous Research σε έκθεση τον Ιούνιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2014 από directNEWS.gr πηγή:Ημερησία


Τελευταίες Ειδήσεις