Logo

Eurogroup: Σε δύο υποδόσεις «σπάει» η δόση των 10,3 δισ. ευρώ



 
 

eurogroup2 25-5-2016To Eurogroup, καταλήγει στην καταβολή της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις (7,5 δισ. τον Ιούνιο και 2,8 το δισ. το Φθινόπωρο). Αυτό τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως οι  συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης...

Σε θετικό δρόμο φαίνονται να βρίσκονται και οι συζητήσεις για τον «οδικό» χάρτη του χρέους, με τα μέτρα για την ελάφρυνσή του να λαμβάνονται σε τρεις φάσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην τελική απόφαση του Eurogroup δεν θα υπάρχει αναφορά για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μετά το 2018.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι προϋπόθεση για τις εκταμιεύσεις των δόσεων είναι η τήρηση από την Ελλάδα όλων των εκκρεμοτήτων που έχουν καταγραφεί και αφορούν κυρίως το πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, δεν θεωρούνται εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την χορήγηση των δανείων.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες αυτές, οι θεσμοί άσκησαν πιέσεις στην Αθήνα για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, καθώς εκτιμάται ότι η αξιοποίησή του θα στείλει θετικά μηνύματα σε ξένους επενδυτές και στις αγορές.

Σε σχέση με το χρέος  το βέβαιο είναι πως η ελάφρυνση θα γίνει σε τρεις χρονικές περιόδου, οι οποίες προβλέπουν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Οι συζητήσεις πλέον έχουν να κάνουν με τη χρονική σειρά, δηλαδή ποια μέτρα θα ληφθούν τώρα και ποια στις επόμενες δύο φάσεις.

Για την ενεργό συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, από την πλευρά των Ευρωπαίων φέρονται να έγιναν υποχωρήσεις στο θέμα του χρέους, χωρίς ωστόσο να πηγαίνουν τόσο μακριά όσο επιθυμούσε το Ταμείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις