Logo

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έθεσε την Μαρινόπουλος σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της



 
 

marinopoulos 1-7-2016Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτές τις τέσσερις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιρειών με αυτή, για προστασία από τους πιστωτές μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 η οποία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Με βάση την απόφαση, που...

κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 18:30 της Παρασκευής,  το δικαστήριο δέχεται εν μέρει τα αιτήματα των αιτουσών επιχειρήσεων για χορήγηση προσωρινής διαταγής και εν μέρει τις ασκηθείσες κύριες και πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι τη δικάσιμο της  21ης Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά στην απόφαση αναφέρεται ότι διατάσσεται η αναστολή των ατομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας των τεσσάρων εταιρειών από τους πιστωτές της, ρητά εξαιρουμένων των δικαιωμάτων καθώς και πάσης φύσεως απαιτήσεων των εργαζομένων. Παράλληλα, με την απόφαση απαγορεύεται ρητά η διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε το δημόσιο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2016 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις