Logo

Δίωξη κατά Ανδρέα Βγενόπουλου



 
 

vgenopoulos_4-2-2011Παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης επιχείρησης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της Marfin Bank, έδωσε σήμερα Παρασκευή ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης.

Η υπόθεση είναι σχετική με τα δάνεια που είχε χορηγήσει στο Κοινωφελές Ίδρυμα "Ερρίκος Ντυνάν" η Marfin Bank, καθώς και την καταγγελία της σύμβασης δανειοδότησης, στην οποία είχε προβεί η τελευταία.

Το  "Ερρίκος Ντυνάν" προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μήνυση που κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2009, ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων και υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης είναι αδικαιολόγητη, καθώς οι δόσεις εξυπηρετούνταν κανονικά.

Η  Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθήνας διενήργησε έρευνα για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, απέρριψε τη μήνυση του Ιδρύματος, εκδίδοντας σχετική διάταξη την οποία διαβίβασε προς έγκριση στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ. Στραγάλης, που ανέλαβε την υπόθεση από την πλευρά της Εισαγγελίας Εφετών, αξιολόγησε διαφορετικά τα πραγματικά περιστατικά του δικαστικού φακέλλου και αντί να επικυρώσει την απορριπτική διάταξη, παρήγγειλε αντιθέτως στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Επιπλέον, ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας να διερευνήσει αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και κάθε άλλου υπεύθυνου και για ακόμη δύο αδικήματα εκτός από αυτό της απόπειρας εκβίασης. Συγκεκριμένα, για τις πράξεις της απιστίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις