Logo

Συρία: Ντοκουμέντα από εκτελέσεις αμάχων - Ένας δημοσιογράφος ανάμεσα στους νεκρούς [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο από τη βόρεια Συρία, το οποίο την Κυριακή  κάνει το γύρο του Διαδικτύου.  

Στα πλάνα, που προκαλούν αποτροπιασμό, φαίνονται αντάρτες από τη Συρία που είναι σύμμαχοι των τουρκικών δυνάμεων, να σκοτώνουν εν ψυχρώ άμαχους Κούρδους. 

Με την ιαχή των μαχητών του ISIS «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», οι Σύροι αντάρτες σκοτώνουν τους αμάχους και συνεχίζουν να τους πυροβολούν, ενώ αυτοί είναι νεκροί!

Πιθανολογείται ότι το βίντεο προέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο M4 τον οποίο ελέγχουν πλέον οι τουρκικές δυνάμεις, σε βάθος 35 χιλιομέτρων στο έδαφος της Συρίας. 

Νεκροί τουλάχιστον 26 άμαχοι την Κυριακή 

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο, στιγμές νωρίτερα είχε εκτελεστεί και η αρχηγός ενός Κουρδικού κόμματος, όταν μπλόκαραν το αυτοκίνητό της, έσυραν τους επιβάτες έξω από αυτό και τους σκότωσαν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Κυριακή τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την πέμπτη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσαν στη βόρεια Συρία η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις για να απωθήσουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται από την Άγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Μέσα σε αυτό το διάστημα των πέντε ημερών, τουλάχιστον 104 Κούρδοι μαχητές, καθώς και περί τους εξήντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Παράλληλα, οι  συγκρούσεις έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό 130.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η αεροπορική επιδρομή  σε κομβόι αμάχων και δημοσιογράφων

Μόνο στην  περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα πολίτες  κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία  έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα Kούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί». 

Τα πααπάνω έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Από την πλευρά του το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

Το συριακό πρακτορείο ΑΝΗΑ (Hawar News) μετέδωσε ότι πρόκειται για τον ανταποκριτή του Σαάντ αλ Αχμάντ, ο οποίος βρισκόταν στο κομβόι αμάχων που προερχόταν από το Τελ Ταμέρ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την τουρκική εισβολή.

Επίσης, ο έτερος ανταποκριτής του ΑΝΗΑ Μουχαμάντ Ακιντζί τραυματίστηκε από τα βλήματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ειδησεογραφικού δικτύου.

Δείτε   βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση Κούρδων αμάχων και την αεροπορική επιδρομή σε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων.

 

Φρίκη: Εκτέλεσαν, βίασαν και σκύλευσαν πλήρωμα ασθενοφόρου

Ένα τρίτο περιστατικό που προκαλεί φρίκη είναι η δολοφονία των μελών του πληρώματος ενός ασθενοφόρου του κουρδικού Ερυθρού Σταυρού (Ερυθρά Ημισέληνος - Heyva Sor a Kurd).

Το έγκλημα καταγράφηκε από τους ίδιους τους δράστες, τους μισθοφόρους της Τουρκίας, οι οποίοι αφού εκτέλεσαν τους τέσσερις Κούρδους που επέβαιναν στο ασθενοφόρο και σκύλευσαν τα πτώματά τους, απαθανάτισαν σε βίντεο και φωτογραφίες τη βαρβαρότητα που διέπραξαν, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ», όπως κάνουν τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το  ασθενοφόρο, με πλήρωμα δύο γυναίκες και δύο άνδρες, ξεκίνησε την Κυριακή από την Αΐν Ίσα προς την Τελ Αμπιάντ, για να παραλάβει τραυματίες, όταν οι μισθοφόροι το σταμάτησαν και απήγαγαν το πλήρωμα.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέλινος καταγγέλλει ότι οι  μισθοφόροι σκότωσαν, βίασαν και ύστερα δημοσίευσαν τα κατορθώματά τους στο διαδίκτυο.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι δράστες οι γυναίκες είναι καλυμμένες με κουβέρτες από τη μέση και κάτω, που σημαίνει ότι τις βίασαν.

Ο ένας άνδρας ήταν ο οπλισμένος οδηγός του ασθενοφόρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις