Logo

΄Αντρες... έτοιμοι για όλα !



 
 

wddngprpsl_4-2-2011Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για τις περισσότερες γυναίκες, αλλά οι αδέσμευτοι άνδρες είναι πλέον πολύ πιο πιθανό να θέλουν να κατασταλάξουν και να δημιουργήσουν οικογένεια σε αντίθεση με τις γυναίκες, όπως αποκάλυψε η πιο ολοκληρωμένη μελέτη του είδους.

Σε μια δραματική αλλαγή του ρόλου των δύο φύλων, οι περισσότεροι από τους μισούς αδέσμευτους άνδρες ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά, σε σύγκριση με το 46% των γυναικών.

Οι άντρες είναι επίσης εξίσου πιο πιθανό να θέλουν να παντρευτούν και να ερωτευτούν με την πρώτη ματιά απ’ ότι οι γυναίκες, υποστηρίζει η έρευνα.

Οι εμπειρογνώμονες σχολίασαν ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτελούν απόδειξη της “σύγχυσης των φύλων”, κατά την οποία οι γυναίκες έχουν γίνει περισσότερο σαν τους άντρες και οι άντρες έχουν υιοθετήσει ορισμένα χαρακτηριστικά, που συνδέονται συνήθως με τις γυναίκες.

Η μελέτη των 5.200 ανθρώπων, διαπίστωσε ότι ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες ηλικίας 21 - 35 ήθελαν να κάνουν παιδιά, μόνο το  46% των αντίστοιχων ηλικιακά γυναικών ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο.

Απ’ ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες κάθε ηλικιακής ομάδας θέλουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία από ότι οι άντρες στις σχέσεις τους, καθώς περίπου το 77% των γυναικών δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν τον προσωπικό τους χώρο, σε σύγκριση με το 58% των αντρών.

Επίσης, περισσότερες γυναίκες απ’ ό,τι άντρες ήταν έτοιμες να πουν οριστικά ότι δεν θέλουν καν να γίνουν γονείς.

Η Καθλίν Γκέρσον, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δήλωσε: «Οι άντρες έχουν πια περισσότερη δύναμη να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για αφοσίωση και σύνδεση σε μια σχέση».

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης την αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας μεταξύ των ανθρώπων, καθώς πλέον το κοινωνικό υπόβαθρο ενός πιθανού συντρόφου παίζει πολύ μικρό ρόλο στην επιλογή του.

Περίπου το 83% των ανδρών - σε σύγκριση με το 63% των γυναικών - δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ερωτικού τους ενδιαφέροντος, ούτε για τη φυλή στην οποία ανήκει.

Οι άντρες τέλος, φαίνεται να είναι οι πιο ρομαντικοί από τα δύο φύλα με το 54% να δηλώνουν ότι έχουν βιώσει τον έρωτα με την πρώτη ματιά, σε σύγκριση με το 44% των γυναικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις