Logo

Σκάνδαλο Novartis: Έτσι ''λαδώνε'' γιατρούς και πολιτικούς στην Ελλάδα [βίντεο]



 
 

Σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Novartis ως προς το "λάδωμα" γιατρών αλλά και κυβερνήσεων έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ντοκιμαντέρ ελβετικού τηλεοπτικού καναλιού.

Στο ντοκιμαντέρ του καναλιού RSI που προβάλλεται σήμερα, Πέμπτη, μιλάει μάρτυρας ο οποίος φοράει μάσκα και στολή.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο μάρτυρας αναφέρει μεταξύ άλλων για τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας:

«Η Novartis δεν είναι μόνο το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης, είτε είσαι γιατρός, ασθενής ή μέλος της Κυβέρνησης».

Και συμπληρώνει:

«Μου έβαζαν χρήματα να έχω στην διάθεσή μου, ξεχωριστά για κάθε ένα από τα προγράμματα, με τα οποία έπρεπε να δωροδοκηθούν οι Γιατροί. Μέσω αυτού του προγράμματος καταβλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους Γιατρούς. Ναι, σε οκτώ μήνες! Και στη Novartis είχαμε περισσότερα από 50 προγράμματα διαφθοράς κάθε χρόνο».

Στην ερώτηση: «Και από πού έφταναν τα χρήματα;» η απάντηση που δίνεται είναι: «Απευθείας από τη Βασιλεία» (σ.σ. την έδρα της Novartis).

Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο μάρτυρας αναφέρει πως οι γιατροί συνταγογραφούσαν ακόμη και αν δεν ήταν απαραίτητο!

Ως προς τον χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών, ο μάρτυρας αναφέρει:

«Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουν τι θα συμβεί στο Υπουργείο, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι είναι αυτοί που μας ενημερώνουν. Οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι ήταν χρήσιμοι για να φέρουν τις τιμές στα ύψη».

Ο μάρτυρας που φέρεται να είναι εργαζομενος της Novartis και συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές σε επίπεδο πληροφοριών, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ:

«Η Novartis προκάλεσε μια υπερτιμολόγηση, χρήματα που δεν έπρεπε να δώσουμε, αλλά δώσαμε, γύρω στα 6-7 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Novartis ήμασταν άνθρωποι με εξαιρετικές σπουδές και κατάρτιση, με οικογένειες και φίλους και μας έκαναν εγκληματίες! Δεν είναι εύκολο να αντέξει κάποιος όταν αισθάνεται έτσι».

Δείτε το τρέηλερ του ντοκιμαντέρ του ελβετικού τηλεοπτικού καναλιού για τη Novartis, το οποίο αναφέρεται και στη δράση της εταιρείας στην Ελλάδα. Στην εκπομπή μιλάνε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο δικηγορος προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, Παύλος Σαράκης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις