Logo

Ολονύκτιες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών - 25 περισυνελέγησαν σε Κω και Σύμη



 
 

Συνολικά 25 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν στην Κω και τη Συμη, ενώ σε θαλάσσια περιοχή νότια του Οτράντο της Ιταλίας εντοπίστηκε το σκάφος με μετανάστες που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου και είχε στήσει ολονύκτια επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα ανοικτά των Οθωνών στις Διαπόντιες νήσους.

Συναγερμός είχε σημάνει στο Λιμενικό και την Frontex λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένας από τους επιβαίνοντες στη λέμβο κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια.

Στην επιχείρηση του εντοπισμού της λέμβου που φέρεται να ξεκίνησε από θαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχαν δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, περιπολικό σκάφος και ελικόπτερο της Frontex.

Περισυνελέγησαν 23 μετανάστες ανοικτά της Κω

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Παρασκευής το πλήρωμα περιπολικού Σκάφους του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 12 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό με κουπιά στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.
Επίσης, στη διάσωση ακόμα 11 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανοκίνητη λέμβο στην ίδια περιοχή, προχώρησε το πλήρωμα σκάφους της Frontex.

Στη Σύμη λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν δύο άτομα από βραχώδη περιοχή του Νίμου. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, τους διέσωσε και τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις