Logo

Ανακαλείται βρεφική πούδρα της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ - Βρέθηκε αμύαντος! [φωτο]



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόσυρση της δημοφιλούς βρεφικής πούδρας Baby Powder της Johnson & Johnson, καθώς βρέθηκε μολυσμένη με αμίαντο, η χρήση του οποίου έχει απαγορευθεί διεθνώς, καθώς η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

Η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε την Παρασκευή στην προληπτική ανάκληση παρτίδας της πούδρας, καθώς παρουσίασε χαμηλά επίπεδα μόλυνσης από αμίαντο.

Η ανάκληση περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, η οποία παρασκευάστηκε και διακινήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος.

Αφορμή για την ανάκληση αποτέλεσε σχετικός έλεγχος που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας. Όπως διαπιστώθηκε, τα επίπεδα μόλυνσης ήταν ελάχιστα, ενώ σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνάς της δεν ήταν δυνατή η επιβεβαίωση για τα αίτια πρόκλησης της μόλυνσης.

Σε ανακοίνωση της η Johnson & Johnson αναφέρει:

«Ξεκίνησε αμέσως μια αυστηρή και ενδελεχή διερεύνηση του θέματος και συνεργάζεται με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να καθορίσει την ακεραιότητα του δοκιμασμένου δείγματος και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Johnson & Johnson έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τον εντοπισμό αμιάντου στην πούδρα ταλκ της.

Μάλιστα έρευνα του Reuters ανέφερε πως η εταιρεία γνώριζε εδώ και δεκαετίες για την παρουσία αμιάντου στις παιδικές της πούδρες.

Στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί αγωγές εναντίον της εταιρείας για την κατηγορία ότι ο αμίαντος στη σκόνη ταλκ προκαλεί καρκίνο.

Δείτε τη βρεφική πούδρα, παρτίδα της οποίας αποσύρεται από τις ΗΠΑ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις