Logo

Αυτοί είναι οι 29 διακριθέντες αθλητές που διορίζονται σε Δήμους και Περιφέρειες



 
 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού σε Δήμους και Περιφέρειες συνολικά 29 αθλητών που διακρίθηκαν στα αθλήματα που αγωνίζονται.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου οι 29 αθλητές/τριες καταλαμβάνουν ισάριθμες θέσεις σε υπηρεσίες περιφερειών και δήμων σε 11 νομούς της χώρας βάσει των επιλογών τους.

Πρόκειται για αθλητές/τριες που είχαν διακριθεί μέχρι το 2009 και είχαν υποβάλει αίτηση διορισμού έως το τέλος εκείνης της χρονιάς.

Οι διακριθέντες αθλητές διορίζονται στο Δημόσιο 10 χρόνια μετά!

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται:

- Ο πολίστας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Γιώργος Ντόσκας που διορίζεται στο δήμο Χίου σε θέση ΔΕ Διοικητικού

- Ο πρωταθλητής Taekwondo Κώστας Γκόλτσιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε θέση ΠΕ Φυσικής Αγωγής

- Ο πρωταθλητής στίβου των 400 μέτρων Δημήτρης Γράβαλος επίσης σε θέση ΠΕ Φυσικής Αγωγής στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

- Ο ιστιοπλόος Αγγελος Βασιλάς θέση πολιτικού μηχανικού στο δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πάρου

- Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος εντάσσεται στο Δήμο Νέας Σμύρνης σε θέση ΔΕ Διοικητικού

- Το μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γιώργος Τετώρος στη Διεύθυνση Οικονομικού της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  αθλητές/τριες θεμελίωσαν δικαίωμα διορισμού, έχοντας κατακτήσει από 1η έως 8η θέση σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή από 1η έως 6η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων ή έχει επιτύχει ή ισοφαρίσει παγκόσμια επίδοση των παραπάνω ηλικιακών κατηγοριών.

Επίσης, στο Δημόσιο οδηγούσε αυτόματα εκείνη την περίοδο και η κατάκτηση της 1ης έως 6ης θέσης νίκης σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, καθώς και η επίτευξη ή η ισοφάριση ευρωπαϊκής επίδοσης των ανωτέρω ηλικιακών κατηγοριών.

Περιορίστηκε το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο

Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1-1-2010 το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο διακριθέντων αθλητών περιορίστηκε στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και
  • Επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών–γυναικών, νέων ανδρών–γυναικών, εφήβων-νεανίδων.
  • Αθλητές με αναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες καθώς και στους Παγκόσμιους Αγώνες ανδρών – γυναικών ή Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανδρών – γυναικών. Οι αθλητές με αναπηρία επιτρέπεται να διορίζονται και σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διορισθούν οι αθλητές είναι να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τους για διορισμό υποβάλλοντας σχετική βεβαίωση από την οικεία ομοσπονδία, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τους δραστηριότητας.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ για το διορισμό των 29 διακριθέντων αθλητών/αθλητριών σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2019 από directNEWS.gr

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις