Logo

Χανιά: Κλειστό τη Δευτέρα το Δημοτικό Σχολείο όπου πατέρας χτύπησε δασκάλα



 
 

Στο πλευρό της δασκάλας που δέχθηκε επίθεση από πατέρα μαθητή, είναι οι γονείς και κηδεμόνες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων το οποίο θα μείνει κλειστό τη Δευτέρα σε ένδειξη συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό.

Τη Δευτέρα δικάζεται στο Αυτόφωρο ο πατέρας που χτύπησε την περασμένη Παρασκευή στο κεφάλι δασκάλα, επειδή αρνήθηκε να του παραδώσει το παιδί του μετά τη λήξη των μαθημάτων, καθώς με δικαστική απόφαση του έχουν επιβληθεί σχετικά περιοριστικά μέτρα.

Ο άντρας συνελήφθη από την Αστυνομία και θα δικαστεί τη Δευτέρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων  αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα που θα εκδικαστεί το περιστατικό βίας με θύμα τη δασκάλα.

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος αναφέρει:

"Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.
Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.
Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις