Logo

Καταψύχουν το λίπος τους για να το χρησιμοποιήσουν 30 χρόνια μετά !



 
 

bdftstrg_5-2-2011Κλινική του Λονδίνου προσφέρει την ευκαιρία στις νεαρές γυναίκες να βάλουν ένα μέρος του σωματικού τους λίπους στον “πάγο”, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν μετά από 30 χρόνια για την εξομάλυνση πιθανών θρόμβων, διαφόρων ιατρικών παθήσεων ή ακόμα και για λόγους αισθητικής.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση στην Ιδιωτική Κλινική του Λονδίνου, θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 1.200 λίρες αν επιθυμούν να αποθηκεύσουν το λίπος τους για έναν χρόνο, ενώ στη συνέχεια, θα πρέπει να πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή των 200 λιρών για να το κρατήσουν αποθηκευμένο.

Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το αποθηκευμένο λίπος τους έως και 30 χρόνια αργότερα, σε περίπτωση που θέλουν π.χ. να συσφίξουν κάποια συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους που χαλάρωσαν λόγω ηλικίας.

Η μεταφορά λίπους από ένα μέρος του σώματος σε ένα άλλο, είναι πλέον μία αρκετά κοινή διαδικασία – ιδιαίτερα στην πλαστική χειρουργική, όπου μέρος λίπους των οπισθίων των ασθενών μεταμοσχεύεται στο στήθος τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί της εν λόγω κλινικής του Λονδίνου, δήλωσαν ότι είναι οι πρώτοι που θα επιτρέπουν στους ασθενείς τους να αποθηκεύουν το λίπος τους για την μετέπειτα ζωή τους.

Η Βιρτζίνια Κράουλι, 28 ετών, είναι ένα από τα πρώτα άτομα που αποθήκευσαν το λίπος τους  ως “ασφαλιστήριο”, σε περίπτωση που θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

tsmp_5-2-2011Το λίπος που αφαιρείται κατά την λιποαναρρόφηση, μεταφέρεται σε ένα εργαστήριο όπου γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία για την αποθήκευσή του σε μια ανθρώπινη τράπεζα ιστών στο Μάντσεστερ.

«Είναι νωρίς για αυτού του είδους την αποθήκευση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μας δείχνει ότι ο λιπώδης ιστός δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικός μετά από χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής και προσέθεσε: «Δεν θα πρέπει να γίνει εκφυλισμός των λιποκυττάρων, καθώς το λίπος είναι ένας ισχυρός ιστός, ενώ υποβάλλεται επίσης στην κατάλληλη επεξεργασία και καταψύχεται σε μια οργανωμένη εγκατάσταση».

Ο ασθενής έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει να αφαιρεθούν τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από το λίπος τους και να τα αποθηκεύσει κι αυτά, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για να βοηθήσουν τα μελλοντικά μοσχεύματα λίπους να μεταμοσχευθούν επιτυχώς.

Ο Δρ Μάικ Κάμινς, ιατρικός διευθυντής της Ιδιωτικής Κλινικής, δήλωσε: «Όταν είστε 20, 30 και 40 ετών, μπορείτε να εξαγάγετε ένα σημαντικό ποσό των υγιών κυττάρων από το λίπος σας (λιπώδη ιστό). Καθώς μεγαλώνετε, τα βλαστοκύτταρα αρχίζουν να υποχωρούν».

Αρνήθηκε ωστόσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ενδέχεται να ενθαρρύνει την ανθυγιεινή ματαιοδοξία των μελλοντικών ασθενών της κλινικής: «Αυτή είναι η πιο φυσική μορφή αισθητικής ιατρικής και το να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις ιστό από τον νεότερο εαυτό σου στο μέλλον για θεραπείες αντι-γήρανσης, είναι κάτι το επαναστατικό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις