Logo

Λαμπραντόρ ανιχνεύει τα επίπεδα σακχάρου !



 
 

ctdg_5-2-2011Δεν μπορεί να διαβάσει και δεν τα πάει καθόλου καλά με τα σχολικά μαθήματα, είναι όμως αναμφίβολα η πιο διάσημη “μαθήτρια” της τάξης.

Η Σίρλεϋ, ένα πανέμορφο λαμπραντόρ, περνάει τη σχολική ημέρα φροντίζοντας  να μη κινδυνεύει η ζωή της επτάχρονης Ρεμπέκα Φαράρ.

Η Ρεμπέκα πάσχει από μια επιθετική μορφή διαβήτη τύπου 1 – που σημαίνει ότι το σώμα της δεν παράγει ινσουλίνη και μπορεί να πάθει υπογλυκαιμική επίθεση και να πέσει σε κώμα, ανά πάσα στιγμή. Η μικρή μπορεί να πάθει μέχρι και πέντε "επιθέσεις" την ημέρα.

Δυστυχώς, η Ρεμπέκα δεν μπορεί να ξέρει πότε αυτό πρόκειται να συμβεί, αλλά η εξαιρετική μύτη της Σίρλεϋ μπορεί να μυρίζει πότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του μικρού κοριτσιού γίνονται πάρα πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά. Όποτε ο σκύλος εντοπίζει κάποια αλλαγή, αρχίζει να γλύφει  τη Ρεμπέκα ώσπου να το παρατηρήσει η δασκάλα της.

Αν δεν το αντιληφθεί η δασκάλα της μικρής, η Σίρλεϋ θα καθίσει επάνω στη μικρή Ρεμπέκα ή μπορεί ακόμα και να πάει να φέρει το κουτί πρώτων βοηθειών που υπάρχει στην τάξη. Στη συνέχεια, η βοηθός της τάξης, Τερέζα Χόντγκις, εξετάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της μικρής και είτε της δίνει λίγη ζάχαρη αν είναι πολύ χαμηλά ή μια ένεση ινσουλίνης εάν είναι πολύ υψηλά.

Η Σίρλεϋ πηγαίνει στο σχολείο μαζί με τη Ρεμπέκα εδώ και ένα χρόνο μετά από ειδική εκπαίδευση, προκειμένου να μπορεί να εντοπίζει το πρόβλημα.

«Το γεγονός ότι η Ρεμπέκα έχει τη Σίρλεϋ μαζί της στο σχολείο, είναι άκρως σωτήριο», είπε η μητέρα της μικρής. «Οι υπογλυκαιμικές επιθέσεις συμβαίνουν πολύ γρήγορα», προσέθεσε. «Τη μια στιγμή είναι μια χαρά και την επόμενη έχει καταρρεύσει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις