Logo

Οι ΗΠΑ η Κίνα και η… μούμια !



 
 

uschnmm_5-2-2011Μία μούμια 4.000 ετών, προκαλεί προβλήματα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ένα μουσείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ήταν έτοιμο να εκθέσει  την “Ομορφιά της Xiaohe”.

Μιάς σχεδόν τέλειας μουμιοποιημένης γυναίκας από τη δυτική Κίνα, ηλικίας 4.000 ετών, της οποίας τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες είναι ακόμα άθικτα. Η έκθεση θα περιελάμβανε κι ένα πλήθος άλλων ιστορικών κινεζικών κειμηλίων.

Ωστόσο την περασμένη Τετάρτη το μουσείο ανακοίνωσε ότι αναβάλεται η έκθεση “Τα Μυστικά του Δρόμου του Μεταξιού”, η οποία αναμενόταν να ανοίξει σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε μετά από απαίτηση Κινέζων αξιωματούχων, χωρίς πάντως να έχει δοθεί οποιαδήποτε επίσημη εξήγηση.

Η “Ομορφιά της Xiaohe” ήταν το κεντρικό θέμα  κομμάτι της έκθεσης μαζί με μια καλοδιατηρημένη μούμια ενός μωρού.

Άλλα εκθέματα περιλάμβαναν είδη ένδυσης, υφάσματα, ξύλινα και οστέινα εργαλεία, ακόμη και διατηρημένα φαγητά - όπως γουόν-τον, σπρινγκ ρολς και τηγανητές ζύμες.

Όλα τα ευρήματα, προέρχονται από την περιοχή Xinjiang Uyghur της Κίνας και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των Καυκάσιων χαρακτηριστικών τους – γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μετανάστευσαν ανατολικά από την Ευρώπη, παίρνοντας μαζί τους τα έθιμα και τις δεξιότητές τους.

Ο Βίκτωρ Μέιρ, καθηγητής της κινεζικής γλώσσας και λογοτεχνίας, ερευνά και ηγείται των αποστολών στην περιοχή Xinjiang Uyghur για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ βοήθησε και στη δημιουργία της έκθεσης.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μέιρ δήλωσε ότι θα συνεχίσει  τις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους, με την ελπίδα να βρεθεί τελικά λύση και οι Αμερικανοί φίλοι της τέχνης να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εκθέματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις