Logo

Κακοκαιρία: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει



 
 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η  κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, μετά και το νέο κύμα κακοκαιρίας "Ετεοκλής".

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Ημαθία με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το το 9 χλμ – μέχρι το 26ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Νάουσας/Τρία Πέντε Πηγάδια από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Πέλλα οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας και Κερασιάς, από το 20ο χλμ μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Καστοριά, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας, από το 25ο χλμ. έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου)

Στην Φλώρινα με αλυσίδες κινουύνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδός Φλώρινας-Καστοριάς, από 10οχλμ. έως 30οχλμ. (μέσω Βιτσίου) και στην επαρχιακή οδός Φλώρινας-Καστοριάς, από 15οχλμ.έως 22οχλμ. (μέσω Βίγλας).

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού στο Πλατανόρεμα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Στην Χαλκιδική διακοπή κυκλοφορίας είναι σε ισχύ στον οικισμό Γαλήνη, στην Καλλικράτεια λόγω καθίζησης της χωμάτινης οδού, από το 8,1ο χλμ έως το 11,7ο χλμ της επαρχιακής οδού Βαρβάρας - Ολυμπιάδας λόγω πτώσης πετρωμάτων και στο 1ο χλμ Ορμύλιας - Βραστάμων λόγω υπερχείλισης του ρέματος και στο 1ο χλμ δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου λόγω υπερχείλισης ρέματος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Επίσης, προβλήματα παρουσιάζονται στην παραλιακή οδό Νικήτης στο ύψος του συγκροτήματος "Αναγνωσταρά" πριν το κάμπινγκ του Αγίου Γεωργίου, στην αμαξιτή οδό Καρυών-Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στο ύψος του Αγίου Ευσταθίου (Μυλοπόταμος) και στην αμαξιτή οδό Καρυών-Ιεράς Μονής Ζωγράφου στο ύψος του Αρσανά όπου η διέλευση των οχημάτων γινόταν μέσω της κοίτης του χειμάρου.

Στο Νομό Ημαθίας διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ στην επαρχιακή οδό Κορυφής - Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο του οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος και στα τμήματα Βέροιας - Λαζοχωρίου και Βέροιας - Ταγαροχωρίου λόγω ανόδου των υδάτων του Τριποτάμου.

Εξάλλου, σύμφωνα  με τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, παραμένει σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας ή διεξάγεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στους ακόλουθους δρόμους:

  • Ροδόπη: Ισόπεδες διαβάσεις Ιρλανδικού τύπου Σκαλώματος, Μωσαϊκού, Ήφαιστου, Γρατινής, Ιασίου, Λοφαρίου, Aετοκορυφής, Αγίας Μαρίνας Ιμέρου.
  • Καβάλα: Σε τμήμα της οδού Χρυσ. Σμύρνης στην Καβάλα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.
  • Ηλεία: Στο νομό Ηλείας παρουσιάζονται προβλήματα στους ακόλουθους δρόμους:

- Δημοτική οδός Αλφειούσας -Χ.Α.Δ.Α. «Λίμνες», (λόγω κατολίσθησης)
- Παραποτάμια οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα ΆσπραΣπίτια,(λόγω κατολίσθησης)
- Επαρχιακή Οδός Λατζοϊου –Νεράιδας από τη Γέφυρα Γραμματικού έως και την είσοδο της Τ.Κ. Νεράιδας, (λόγω καθίζησης οδοστρώματος)
- Επαρχιακή οδός.17 μεταξύ τωνΤ.Κ Χελιδονίου και Τ.Κ. Κρυονερίου, (λόγω καθίζησης οδοστρώματος)
- Επαρχιακή οδός Πύργου-Βροχίτσας, Δ.Δ. Αμπελώνα Ηλείας,μεταξύ συνοικισμού Κουζούλι με Τ.Κ. Βροχίτσας, (λόγω έντονης βροχόπτωσης και φθορές σε παλαιό γεφύρι).

- Επαρχιακή οδός Μουζάκι-Καράτουλα λόγω κατολίσθησης.

  • Εύβοια: Προβλήματα στο δρόμο Χαλκίδας –Αιδηψού και στον επαρχιακό δρόμο Αγριοβοτανίου -Τσαπουρνιάς Ιστιαίας Ευβοίας. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω πτώσεων γεφυρών που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών.
  • Ευρυτανία: Διακοπή κυκλοφορίας ή δυσχέρεια παρουσιάζεται στον επαρχιακό δρόμο Καρπενησίου-Προυσού, στο 26ο χλμ. εξαιτίας πτώσης βράχων.
  • Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλούς δρόμους του νομού. Συγκεκριμένα:

- 3ο χλμ Επ. Οδού Αμπελώνα-Δελερίων διακοπή κυκλοφορίας, λόγω υδάτινου όγκου
- Δημοτικός δρόμος Κόκκινου Νερού, Αποκομμένη οδός εντός οικισμού, διακοπή λόγω υπερχείλισης ρέματος

- Δημοτικός δρόμος Κουτσουπιάς: Έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις εντός του οικισμού.

  • Κόρινθος: Στο 3,6 χλμ της Επ. Ο. Τρικάλων –Καρυάς, έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις