Logo

ΑΕΚ-Άρης 1-2



 
 

aek_5-2-2011Με τον Ντάρσι Νέτο μεγάλο πρωταγωνιστή (δύο γκολ), ο Άρης άλωσε το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ. Τρίτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς σε 52 συνολικά ματς στην έδρα του "Δικεφάλου", πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που η Ένωση γνωρίζει τρεις σερί εντός έδρας ήττες ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Μπορεί ο Άρης να κατέβηκε στην Αθήνα διαθέτοντας τη χειρότερη επίθεση του φετινού πρωταθλήματος με 11 γκολ, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει μία σπουδαία νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική και να πάρει ένα υπερπολύτιμο "τρίποντο" στη μάχη που δίνει για να μπει στα πλέι οφ.

Κορυφαία μορφή για τους "κίτρινους" του Γιάννη Μιχαλήτσου ήταν αναμφίβολα ο Ντάρσι Νέτο, που πέτυχε στο 29' και στο 75' και τα δύο τέρματα της ομάδας του με ισάριθμα πλασέ με το αριστερό που θα ζήλευαν πολλοί επιθετικοί (συμπεριλαμβανομένων και των συμπαικτών του), ενώ άξιος συμπαραστάτης του από πλευράς απόδοσης ήταν και ο Βανγκέλι.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ ήταν αρκετά φλύαρη και λιγότερο ουσιαστική στο πρώτο 45λεπτο, ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 51' με τον Μπλάνκο, όμως ήταν επιπόλαια σε κέντρο και άμυνα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα της σε ολες τις διοργανώσεις (0-4 από Ολυμπιακό Βόλου, 2-3 από Παναθηναϊκό).

Το εντυπωσιακό μάλιστα για το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ είναι πως ενώ μετράει μόνο νίκες εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (1-3 τον Πανσερραϊκό, 0-3 τον Αστέρα Τρίπολης, 0-2 την Skoda Ξάνθη), δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη στο ΟΑΚΑ, έχοντας απολογισμό 1 ισοπαλία και 2 ήττες!

Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι ο Άρης πήρε και μία άτυπη ρεβάνς για τη βαριά του ήττα στον πρώτο γύρο, όταν η ΑΕΚ είχε περάσει σαν σίφουνας με 4-0 από το "Κλεάνθης Βικελίδης" στο ντεμπούτο τότε του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Αργυρίου, Νταντόμο, Μάκος (71' Γκέντσογλου), Μίτσελ (46' Μπαχά), Μπερνς, Γκερέιρο (46' Ντιόπ), Σκόκο, Μπλάνκο

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (62' Πρίττας), Βανγκέλι, Κόκε (81' Τσέζαρεκ), Σακάτα (62' Καστίγιο)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κωτσιρός (Αρκαδίας)

Γκολ: Μπλάνκο (51') / Νέτο (29', 75')

Κίτρινες κάρτες: Ματέος (33'), Σκόκο (76'), Γκέντσογλου (79') / Σακάτα (45'), Τόχα (54'), Φατί (88'), Σηφάκης (90+1')

Κόκκινες κάρτες: Ματέος (90+3', δευτ.κίτρινη)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν τρία βράδια, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη, με το πρώτο δεκάλεπτο να την βρίσκει να έχει την εδαφική υπεροχή και να φτάνει δύο φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη ήταν μόλις στο 3', όταν ο Μπλάνκο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από χτύπημα φάουλ του Γκερέιρο (μπλόκαρε ο Σηφάκης), ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα στο 7': σε παράλληλη πάσα του Μπερνς από τα δεξιά ο Μίτσελ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, ο Μπλάνκο έκανε το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ ύστερα από παρέμβαση παίκτη του Άρη.

Η συνέχεια του ματς βρήκε τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να έχουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και τους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται σπάνια την περιοχή του Αραμπατζή (η πρώτη τους τελική προσπάθεια ήταν στο 18' με το σουτ του Νέτο που πέρασε άουτ), με τον Μίτσελ να κόβει σωτήρια σε κόρνερ στο 19' επικίνδυνη σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά.

Το άσχημο για την ΑΕΚ ήταν πως μετά το 15΄παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξή της αλλά και στη συνοχή της στο χορτάρι (αρκετά τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα), με τα λάθη να είναι πολλά και για τις δύο ομάδες αλλά τον Άρη να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στην καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ο Βραζιλιάνος Μίτσελ βρέθηκε φάτσα προς την εστία του Αραμπατζή και έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα για τον συμπατριώτη του, Νέτο, με τον 30χρονο άσο να "τρυπάει" την άμυνα ενεργώντας ως επιθετικός και να κάνει το 1-0 για τον Άρη με άψογο συρτό αριστερό πλασέ.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Άρη, οι οποίοι αύξησαν κατόπιν την πίεσή τους στο κέντρο και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να δείξει σημάδια αντίδρασης μέχρι το 45'.

Ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή της μετά την ψυχρολουσία του γκολ του Νέτο ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου: μετά από κάθετη πάσα του Μίτσελ και όχι καλό κοντρόλ από Μπλάνκο, ο Μπερνς προσπάθησε να μπει στη φάση αλλά πριν κάνει το σουτ ο Βανγκέλι πέταξε τη μπάλα κόρνερ με καθοριστική προβολή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τους αρνητικούς στο χώρο του κέντρου Μίτσελ και Γκερέιρο (Μπαχά και Ντιόπ στις θέσεις τους), με το ματς να παίρνει... φωτιά από τα πρώτα λεπτά.

Στο 47' ο Κόκε είδε το φαλτσαριστό σουτ του έξω από την περιοχή να φεύγει ελάχιστα άουτ, η ΑΕΚ "απάντησε" με τον Μπαχά στο 50', με το σουτ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Σηφάκη, ενώ στο 51' ήταν η ώρα του Ίσμαελ Μπλάνκο για το 8ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο Σκόκο έβγαλε σέντρα ξυράφι από τα αριστερά και ο Μπλάνκο ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1) με ωραίο κοντινό πλασέ πάνω στην κίνηση.

Η Ένωση πίεσε στη συνέχεια για να πετύχει την ανατροπή και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 59' με τους Μπλάνκο (το σουτ του έφυγε κόρνερ από παρέμβαση του Βανγκέλι) και Ματέος (κεφαλιά-άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής), όμως σταδιακά "κατέβασε ταχύτητα", με τον Άρη να καταφέρνει να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Η επόμενη καλή στιγμή της ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Μπαχά στο 71' που έφυγε άουτ, με τους Θεσσαλονικείς στον αντίποδα να εκμεταλλεύονται τα αρκετά κενά στην άμυνα της Ένωσης, για να "χτυπήσουν" για δεύτερη φορά στην κόντρα.

Ο Κόκε τροφοδότησε τον Νέτο ο οποίος έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή, και αφού απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Ντιόπ έστειλε τη μπάλα με αριστερό πλασέ στη δεξιά γωνία του Αραμπατζή (1-2).

Η Ένωση έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της με το δεύτερο γκολ του Νέτο, με την συνέχεια να τη βρίσκει να προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Επιθετικά φάνηκε ξανά στο 85', με τους Μπλάνκο και Μπαχά να μην προλαβαίνουν παράλληλη σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά, ενώ στο 86' λίγο έλειψε να γίνει το 1-3, με τον κορυφαίο (μαζί με τον Νέτο) παίκτη των "κιτρίνων", Βανγκέλι, να κάνει άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων από τη δεξιά πλευρά.

Ούτε το μακρινό σουτ του Ντιόπ στο 88' (έβγαλε σε κόρνερ με δυσκολία ο Σηφάκης), ούτε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σκόκο στο 90' (η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στο ματς, με το τέλος του να βρίσκει την Ένωση με 10 παίκτες (αποβολή Ματέος με δεύτερη κίτρινη στο 93') και τον Άρη να πανηγυρίζει μόλις την 3η του επιτυχία εις βάρος της ΑΕΚ σε 52 συνολικά επισκέψεις του στην Αθήνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις