Logo

Κώστας Πάσσαρης: "Όχι" στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που πρότειναν οι Ρουμάνοι [βίντεο]



 
 

Ο Κώστας Πάσσαρης, μετά την αποδοχή της προσφυγής του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδίκασε τη Ρουμανία,  απέρριψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό τον οποίο  του πρότεινε η ρουμάνικη κυβέρνηση. 

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1,  ο Κώστας Πάσσαρης είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ κατά της Ρουμανίας καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κραϊόβα. 

Μετά την καταδίκη της η Ρουμανία πρότεινε στον Κώστα Πάσσαρη εξωδικαστικό συμβιβασμό, προσφέροντας  13.500 ευρώ για «κάθε ηθική και υλική βλάβη που θα μπορούσε να έχει υποστεί».

Ο κρατούμενος, όμως, , απέρριψε τον συγκεκριμένο συμβιβασμό, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του. δηλώνοντας: «Το θέμα για εκείνον είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Επιθυμία του είναι να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνα με αυτά θέλει να δικαστεί». 

Ο ίδιος ο Κώστας Πάσσαρης μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας δήλωσε: «Θέλω να με κρίνει η δικαιοσύνη όπως κάθε άλλο κατηγορούμενο και όχι για το όνομά μου. Έχω παραδεχτεί τις πράξεις μου, έχω μετανοήσει και έχω ζητήσει συγνώμη. Από τότε όμως έχουν περάσει 20 χρόνια. Η ζωή και ο τρόπος σκέψης μου έχουν αλλάξει εντελώς».

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Πάσσαρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 έτη κάθειρξης για την υπόθεση των τεσσάρων δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και αυτές δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001.

Επίσης, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, τον περασμένο Δεκέμβριο καταδίκασε τον Κώστα Πάσσαρη σε κάθειρξη 54 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και πέντε ληστείες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις