Logo

Υπόθεση Novartis: Η Ράικου δεν έδωσε στοιχεία που της ζητήθηκαν - Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της



 
 

Μάταια περίμεναν οι βουλευτές μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, να προσκομίσει σήμερα, Τετάρτη, τα στοιχεία που της είχαν ζητηθεί ως προς τη μελέτη που είχε συντάξει ο σύζυγος της για λογαριασμό της Novartis.

Σήμερα, η κυρία Ράικου προσήλθε για να συνεχίσει την κατάθεση της, αλλά δεν προσκόμισε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι δεν τα έχει γιατί είχε ...πλημμυρίσει το σπίτι της.

Βουλευτές είχαν ζητήσει από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς τη σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγός της από τη Novartis, αλλά και την ίδια τη μελέτη.

Η σύμβαση αυτή αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό που έλαβε ο σύζυγος της με έμβασμα από την φαρμακοβιομηχανία.

Ας σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έμβασμα είναι και το μοναδικό που η ίδια η κυρία Ράικου παραδέχεται, αν και έχουν βρεθεί συνολικά τρία.

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι η σύμβαση και η μελέτη δεν βρέθηκαν, επειδή προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι της και τα αρχεία χάθηκαν.

Υποστήριξε πως η ίδια δεν γνώριζε τίποτα για τη συμμετοχή τού συζύγου της στη μελέτη...

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της ως μάρτυρα, η κυρία Ράικου δυσανασχέτησε από τις ερωτήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη ως προς την εμπλοκή του συζύγου της με τη Novartis. «Μόνο με τον σύζυγό μου θα ασχολείστε;» ανέφερε η εισαγγελέας.

Χαρακτηριστικός είναι ο ακόλουθος διάλογος

Αυγέρη: Πότε μάθατε ότι και ο σύζυγος σας είχε πάρει χρήματα από τη Novartis;

Ράικου: Το 2018 από τα δημοσιεύματα.

Αυγέρη: Μα εσείς μας είπατε ότι καθ'όλη τη διάρκεια της έρευνάς σας ασχοληθήκατε με τις πληρωμές που έχουν γίνει σε γιατρούς. Έστω το ένα από τα τρία εμβάσματα που αναγνωρίζετε, δεν το είχατε δει;
Ράικου: Μα γιατί ασχολείστε μόνο με το σύζυγό μου;

Αυγέρη: Εσείς είπατε ότι το σκάνδαλο έχει να κάνει κυρίως με τις πληρωμές των γιατρών...
Ράικου: Επαναλαμβάνω μόνο με τον σύζυγό μου θα ασχολείστε; Δεν γνώριζα τίποτα για τη συμμετοχή του σε αυτή τη μελέτη.

Αυγέρη: Καταθέτετε δήλωση πόθεν έσχες η οποία περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς σας. Δε ρωτήσατε τον σύζυγό σας τι είναι αυτά τα χρήματα στον κοινό λογαριασμό σας;
Ράικου: Δεν αναφέρεται στις καταθέσεις στον κοινό μας λογαριασμό ότι τα χρήματα ήρθαν από Novartis γι' αυτό και δε γνώριζα.

Αυγέρη: Τότε πώς δηλώσατε το συγκεκριμένο ποσό στο δικό σας πόθεν έσχες το 2010;
Ράικου: Δε φαινόταν από πού ήταν.

Αυγέρη: Αυτή είναι απάντηση από την εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο και επέμενε στους χρηματισμούς γιατρών;
Ράικου: Είπα δεν φαινόταν.

Αυγέρη: Η μελέτη του άντρα σας, για την οποία υπάρχει το αναγνωρισμένο από εσάς έμβασμα από τη Novartis το 2010, υπάρχει στο διαδίκτυο;
Ράικου: Όχι δεν τη βρήκα.

Αυγέρη: Ούτε τη σύμβαση για τη μελέτη;
Ράικου: Σας είπα, πλημμύρισε το σπίτι μας και χάθηκε.

Αυγέρη: Η μελέτη ήταν για το Diovan;
Ράικου: Ναι.

Αυγέρη: Ξέρετε ότι όσα μας λέτε περιγράφονται στη στρατηγική της Novartis και το πρόγραμμα Exactly;
Ράικου: Δε γνωρίζω το πρόγραμμα Exactly.

Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ράικου

Μετά και τη σημερινή κατάθεση της κυρίας Ράικου όπου επανέλαβε τις κατηγορίες της σε βάρος του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζητά με δήλωση του την άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει σε δήλωση του:

"Στην κα. Ράϊκου αρέσει να αυτογελοιοποιείται.

Σήμερα κατέθεσε ότι εκτός από Ρασπούτιν, τρομοκράτης που βάζει βόμβες, είμαι και αρχηγός χούντας που επιδιώκω την κατάλυση της Δημοκρατίας. Όμως για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άκρα του τάφου σιωπή, σε απλά ελληνικά «μούγκα στη στρούγκα».

Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και θα το επαναλαμβάνω συνέχεια, να ανοίξουν οι λογαριασμοί της. Να δούμε εάν είμαι εγώ πλαστογράφος ή η κα Ράικου μεγάλη ψεύτρα και απατεώνισσα, που ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησα εμβάσματα φαρμακευτικών εταιρειών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις