Logo

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τζαμάικα [βίντεο+φωτο]



 
 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα, όπως έγινε  γνωστό από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

H αρχική εκτίμηση του USGS ήταν 7,3 βαθμοί.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται, ότι το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για την  Τζαμάικα, την Κούβα και τις νήσους Κέιμαν. 

Λίγο αργότερα, το ίδιο κέντρο δήλωσε ότι "η απειλή για τσουνάμι έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό".

 

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αβάνα της Κούβας καθώς και στο Κίνγκστον της Τζαμάικα.

"Ένιωσα το σπίτι να τρέμει και να συνειδητοποιήσει ότι ήταν ένας σεισμός", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων  AFP, ο Jawara Rawjers, κάτοικος του Kingston.

Ο Machel Emanuel, ένας γιατρός στην ίδια πόλη, πρόσθεσε: "Ήμουν στον δεύτερο όροφο ενός κτηρίου. Το κούνημα του κτηρίου ήταν συνεχές, αισθάνθηκα ζάλη, ενώ η πόρτα χτυπούσε σταθερά για λίγο".  

Στα νησιά του Κέιμαν, η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για "απομάκρυνση από παράκτιες περιοχές", η οποία αποσύρθηκε λίγη ώρα  αργότερα.

Οι αρχές των νησιών Κέιμαν ανέφεραν στο Twitter,  ότι υπήρχαν «μόνο λίγες αναφορές δομικών ζημιών στα κτίρια» και ότι για προληπτικούς λόγους άνοιξαν καταφύγια.  

Αισθητός ο σεισμός και στο Μαϊάμι - Εκκενώθηκαν πολυώροφα κτήρια 

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Μαϊάμι της Φλόριντα 

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα εκκενώθηκαν πολυώροφα κτήρια στο Μαϊάμι και ο κόσμος βγήκε τρομοκρατημένος στους δρόμους. 

Δείτε βίντεο που ανάρτησαν χρήστες του Twitter από το Μαϊάμι 

 

Δείτε βίντεο και εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις