Logo

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την υπόθεση του νεκρού βρέφους



 
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσάρας, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του. 

Ο κ. Τσιάρας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ζητά από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστη  (Σ. Μπουζιάνη) στην υπόθεση του νεκρού βρέφους από τη Συρία. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ιατροδικαστής μίλησε από την πρώτη στιγμή για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σώμα του παιδιού, διαπίστωση που δεν επιβεβαιώθηκε καθώς η διερεύνηση της υπόθεσης από το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας κατέδειξε  ότι τα σημάδια στο κορμάκι του άτυχου βρέφους  προέρχονταν από τη θεραπεία στην οποία υποβαλόνταν το ηλικίας μόλις 11 μηνών κοριτσιάκι λόγω της μικροκεφαλίας από την οποία έπασχε.

Οι γονείς του παιδιού από τη Συρία και το συγγενικό ζευγάρι που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου αφέθηκαν ελεύθεροι και ο κ. Μπουζιάνης δέχθηκε επικριτικά σχόλια για την άποψη που διατύπωσε δημόσια, χωρίς να έχει λάβει υπόψη του το ιατρικό ιστορικό του μωρού. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Δρ Γρηγόρης Λέων έκανε λόγο για μη τήρηση του ιατροδικαστικού πρωτόκολλου στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου  και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικής ποινής στον κ. Μπουζιάνη. 

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο Σύνδεσμος Σύρων στην Ελλάδα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του ιατροδικαστή, ενώ σήμερα Τετάρτη τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Αναούρ Μπάκρι, μιλώντας στο OPEN TV, δήλωσε ότι, παρότι ο πατέρας του άτυχου βρέφους, δήλωσε πως συγχωρεί τον ιατροδικαστή, ο ίδιος θα τον κυνηγήσει νομικά εάν δεν εκφράσει τη συγγνώμη του δημόσια.

Από την πλευρά του ο 23χρονος πατέρας του βρέφους δήλωσε «ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου». Αναφερόμενος στη σύζυγό του ανέφερε «πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις