Logo

Ιταλία: Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του - Η αναγκαστική συνύπαρξη λόγω κοροναϊού πίσω από το έγκλημα [φωτο]



 
 

Θύμα ενός άγριου εγκλήματος, που από επιστημονικά χείλη χαρακτηρίστηκε ως «δράμα αναγκαστικής συνύπαρξης» λόγω κοροναϊού, έπεσε μία  27χρονη από τη Σικελία. 

Η νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε την Τρίτη το Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσήνη από τον σύντροφό της ο οποίος την στραγγάλισε και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η δολοφονία αναζωπυρώνει στην Ιταλία την ανησυχία για την ενδοοικογενειακή βία που επιτείνεται από την «ανακαστική συγκατοίκηση» λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς για να καταγγείλει την πράξη του, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ. Το θύμα, ηλικίας 27 ετών, σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μεσσήνης.

Ο δράστης πριν ειδοποιήσει τις αρχές  επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όμως η άφιξή τους στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε ο πρύτανης. 

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κοροναϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί. «Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή... απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας, Έλενα Μπονέτι, την περασμένη εβδομάδα  υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις