Logo

Νέα Υόρκη: Οδηγία να μην μεταφέρονται οι καρδιοπαθείς - Αναστολή πτήσεων εσωτερικού εξετάζει ο Τραμπ



 
 

Να μην μεταφέρονται στα νοσοκομεία ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα, προβλέπει οδηγία που δόθηκε σε πληρώματα ασθενοφόρων στη Νέα Υόρκη εν μέσως της πανδημίας του κοροναϊού.

Η οδηγία που εξέδωσε η αρμοδια αρχή της Νέας Υόρκης, υπαγορεύει ρητά να μην μεταφέρονται στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς κορονοϊού, άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα και πρέπει να γίνει απόπειρα ανάνηψης στις ειδικές νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Πριν από τον κοροναϊό, όσοι πάθαιναν έμφραγμα και δεν ήταν δυνατή η ανάνηψη στο σημείο, μεταφέρονταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την οδηγία, "αν δεν μπορεί να γίνει ανάνηψη στο σημείο, αυτό είναι. Θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον ασθενή, αλλά αν δεν καταφέρουν να βρουν παλμό, δεν θα μεταφέρουν τον ασθενή στο νοσοκομείο. Η τεχνητή αναπνοή ή/και οι συμπιέσεις δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Οι μαλάξεις θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό ότι ο ασθενής δεν έχει παλμό".

Αν ο ασθενής δεν επανέλθει, δεν θα πάει στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται στην οδηγία, αν η διαδικασία ανάνηψης ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα και το σώμα βρίσκεται σε δημόσια θέα, τότε το πτώμα ανήκει στη δικαιοδοσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και τα πληρώματα του ασθενοφόρου πρέπει να καλέσουν σε ειδικό τηλέφωνο μεταφοράς σορών αν οι αστυνομικοί καθυστερούν να εμφανιστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Post, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης σκέφτεται να συστήσει ειδικό σώμα εθελοντών για την ανακομιδή των πτωμάτων των θυμάτων του κορονοϊού...

884 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 884 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.
Ο αριθμός των θανάτων έφθασε έτσι τους 4.475 συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε όλο τον κόσμο. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 25.200 σε μια ημέρα και έφτασαν τα 213.372.

Προς αναστολή οι πτήσεις εσωτερικού

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης στις ΗΠΑ.
«Ασφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις