Logo

Με παλιά... συνταγή τα νέα στοιχεία των ''Πυρήνων''



 
 

pyrines_7-2-2011Τα στοιχεία της… τελευταίας στιγμής έκαναν την εμφάνισή τους και στη δίκη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ! 

Πρόκειται για προσφιλή τακτική των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η οποία εφαρμόστηκε κατά κόρον στο παρελθόν κατά την εκδίκαση δικογραφιών για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως ήταν οι δίκες για τις οργανώσεις 17Νοέμβρη και ΕΛΑ.

Σε εκείνες τις δίκες,  οι δικηγόροι   των κατηγορουμένων  είχαν  διαμαρτυρηθεί έντονα, ουκ ολίγες φορές, για τα  στοιχεία που έφθαναν  στο ακροατήριο αιφνιδιάζοντας την υπεράσπιση και είχαν υποβάλλει και  τις σχετικές ενστάσεις.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της υπερασπιστικής προσπάθειας ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις πενιχρά, καθώς τα δικαστήρια είχαν κάνει αποδεκτά, στην πλειονότητά τους,  τα... όψιμα αποδεικτικά στοιχεία. 

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, η διαδικασία ξεκίνησε με την υποβολή ενστάσεων από την υπεράσπιση της προφυλακισμένης κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, η οποία ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκαν αοριστία του κατηγορητηρίου, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν προσδιορίζει επακριβώς τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η απόδοση σε αυτήν αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, που τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης.

«Είναι δίκαιο το παράπονο της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, ότι καλείται να απολογηθεί σε ευφάνταστα σενάρια, που αν γίνουν δεκτά θα σημάνουν υποθήκευση της ζωής της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην εντολέα του με μια λογική «τσουβαλιάσματος», εκτίμηση που, όπως ανέφερε, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνονται ούτε καν ενδείξεις ικανές να δικαιολογήσουν τον συγκεκριμένο επιμερισμό ποινικών ευθυνών στην 20χρονη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Η ένσταση αυτή απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ωστόσο, ακολούθησαν και άλλες και μάλιστα μη προγραμματισμένες, οι οποίες αφορούσαν τα νέα στοιχεία –  μεταξύ των οποίων και επτά dvd – που διαβιβάσθηκαν ετεροχρονισμένα, προκειμένου να ενταχθούν στην εκδικαζόμενη δικογραφία.

«Πρόκειται για ομολογία της εισαγγελίας ότι η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με ελλιπή στοιχεία», αντέτεινε η υπεράσπιση της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη στην ανακοίνωση από  έδρας ότι έφθασαν νέα στοιχεία.  

«Προχωρείτε σε αιφνιδιασμό των κατηγορουμένων κρατώντας στο συρτάρι στοιχεία και εμφανίζοντας τα σε στιγμή μη αποδεκτή από την δικονομία», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Στο ίδιο πνεύμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «εξωδικονομικές διαδικασίες», επισημαίνοντας ότι το επίμαχο υλικό βρισκόταν από το 2009 στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, αλλά τότε δεν προστέθηκε στη δικογραφία και εμφανίστηκε  τώρα.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε για την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθούν οι παράγοντες της δίκης επί των νέων εγγράφων.

Σημειώνεται, ότι παρόντες κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν και οι τρεις κατηγορούμενοι Ερρίκος Ράλλης, Εμμανουήλ Γιόσπας και Νίκος Βογιατζάκης, οι οποίοι  είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις