Logo

Σε ποιους νομούς δεν υπάρχουν κρούσματα του κοροναϊού [χάρτης+πίνακας]



 
 

Σε πέντε νομούς της Ελλάδας δεν είχαν παρουσιαστεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κρούσματα του κοροναϊού, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν παρουσιαστεί στους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Δείτε τον χάρτη

Η έκθεση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου που εκδόθηκε την Παρασκευή, αφορά τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Απριλίου και ώρα 15:00.

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6.5%), εκ των οποίων 54.4% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 92 (76.9% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη

Από την έκθεση του ΕΟΔΥ  προκύπτει πως εκτός από έναν, όλοι οι θάνατοι αφορούν ασθενείς άνω των 40 ετών. Δείτε το σχετικό πίνακα

Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22.437 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1524 (6.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα)

 

Διαβάστε εδώ την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις