Logo

Τουρκικό τάνκερ "αλώνιζε" στο Αιγαίο - Συναγερμός στο Λιμενικό



 
 

Συναγερμός σήμανε χθες, Παρασκευή, στο Λιμενικό Σώμα, καθώς τουρκικό τάνκερ "αλώνιζε" στο κεντρικό Αιγαίο, δίχως να έχει κάποιο προορισμό.

Πρόκειται για παλιό μικρό δεξαμενόπλοιο ευτελούς αξίας που χρησιμοποιούνται συνήθως για "επικίνδυνες αποστολές" όπως διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων ή μεταφορά μεταναστών.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Αλί Αγά και εντοπίστηκε στις 8.30 το πρωί να πλέει σε θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Σάμου και Χίου.

Μάλιστα για να αποφύγει τον έλεγχο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, έπλεε σε διεθνή ή τουρκικά ύδατα.

Από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δόθηκε εντολή να τεθεί σε παρακολούθηση από το πλήρωμα πλοίου Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έπλεε και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", οι λιμενικοί προχώρησαν σε ενέργειες αναγνώρισης του πλοίου, επιδιώκοντας επικοινωνία με τον πλοίαρχο του τουρκικού εμπορικού καραβιού. Όμως ο Τούρκος καπετάνιος δεν ανταποκρίθηκε.

Τελικά ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε ανοικτά από το Αγαθονήσι, άλλαξε ρότα και κινήθηκε νότια εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, τα χαρακτηριστικά του πλοίου προσομοίαζαν με εκείνα του δεξαμενόπλοιου που προσάραξε στην Κέα στις 16 Μαρτίου μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες. Εκτιμάται πως μετέφερε μετανάστες με προορισμό ερημική ακτή ελληνικού νησιού, αλλά στη θέα του σκάφους του ΛΣ άλλαξε κατεύθυνση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις