Logo

Κοροναϊός: Στους 79 οι νεκροί στην Ελλάδα - 1.755 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6 νέους θανάτους από κοροναϊό στην Ελλάδα που αριθμός που ανεβάζει το σύνολο των νεκρών  στους 79.

Από τους θανάτους που έχουν καταγραφεί το 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 . Έτσι τα νέα κρούσματα ανήλθα στα 1.755 το 55% των οποίων είναι άνδρες. 

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και  τα 355 σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.  

Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 90, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Δηλαδή, το 79% των διασωληνωμένων είναι άνδρες. Το 71% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Εννέα άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ 269 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. 

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

«Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα πάντα. Ο ιός έχει διαμορφώσει έναν διαφορετικού τύπου φόβου, που δύσκολα ελέγχεται. Ο ιός απαιτεί συμμόρφωση με δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται με επιστημονικά κριτήρια. Φαίνεται πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες επιβραδύνεται η κατάσταση με τα κρούσματα και τους νεκρούς», είπε χαρακτηριστικά. 

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα "φρένο" - Πιθανό ένα δεύτερο κύμα του ιού στο μέλλον

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας για τον κοροναϊό, έχουν καταγραφεί 1.289.000 κρούσματα και 70.624 θάνατοι, ενώ ανέρρωσαν 272.000 άτομα.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε:  "Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα "φρένο", υπάρχει μια βραδεία αύξηση των αριθμών και περιμένουμε να δούμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, ότι τα μέτρα ήταν σημαντικά, ότι τα μέτρα πάρθηκαν όταν έπρεπε και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από κάποια τέτοια μέτρα και πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό και σταδιακό τρόπο. Άρα δεν μιλάμε για peak της επιδημίας αλλά μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης, μιλάμε για ένα πρώτο κύμα που έχουμε πιθανότητες να το μετριάσουμε όπως πάμε, μιλάμε για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος κάποια στιγμή στο μέλλον, ανάλογη με την κυκλοφορία του ιού, την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός, και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, μιλάμε για συζήτηση και σχεδιασμό κάποιων μέτρων επανακαμψης, αλλά είναι σαφές... Είχα συζητήσεις με συναδέλφους με το Ευρωπαϊκό Κέντρο ότι δεν είναι ακόμη η ώρα. Ο σχεδιασμός γίνεται, σχεδιάζεται με πολλή προσοχή γιατί δεν υπάρχει εμπειρία σε καμία χώρα στον κόσμο... Θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά" 

Πριν την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα οι νεκροί έφθαναν τους  76,  καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Δευτέρα, τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για έναν 72χρονο που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη, έναν 78χρονο στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη και έναν 82χρονο ο οποίος νοσηλευόταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην Πάτρα.

Στην χθεσινή γραπτή ενημέρωση, οι νεκροί ανέρχονταν σε 73, ενώ είχαν ανακοινωθεί 62 νέα κρούσματα  με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 1735. 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις