Logo

COVID-19 - Times: Η νηφάλια πλευρά της απείθαρχης φύσης των Ελλήνων



 
 

Στη νηφάλια πλευρά της απείθαρχης φύσης των Ελλήνων αναφέρεται σήμερα, Δευτέρα, άρθρο στην εφημερίδα Times του Λονδίνου, σχολιάζοντας την ανταπόκριση του ελληνικού λαού στα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Οι Έλληνες είναι δύσκολος λαός. Πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία για να παραβιάζουν τους κανόνες, να αψηφούν τις προθεσμίες και να θέτουν το γενικό καλό σε δεύτερη μοίρα. Όμως με την κρίση του κορονοϊού στην Ευρώπη δείχνουν μια σπάνια και νηφάλια πλευρά στην απείθαρχη φύση τους», γράφει ο συντάκτης του άρθρου, επισημαίνοντας την τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης για «την πρόωρη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, ξενοδοχείων και καταστημάτων».

«Οι ουρές στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ήρεμες και κανονικές. Και περίπου 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους κάθε βράδυ στις 6 μ.μ., παρακολουθώντας τον επικεφαλής υγείας του έθνους και τον συντονιστή εθνικής ασφάλειας να εκδίδουν ενημερώσεις και προειδοποιήσεις για τον ιό», αναφέρει το άρθρο.

Ο συντάκτης των Times αναφέρεται στην απαγόρευση πρόσβασης στα νησιά για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και στη γραπτή άδεια ή με sms που χρειάζονται οι Έλληνες για να βγουν από τα σπίτια του, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο ηλεκτρονικής επιτήρησης που επέβαλε μόνο η Κίνα...

«Όλα αυτά σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία για μεγάλες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Αλλά ένα χρόνο μετά την έξοδο από μια εξαντλητική δεκαετή οικονομική κρίση που κατέστρεψε πάνω από 100.000 μικρές επιχειρήσεις και άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άνεργους, οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική ανοχή στις δυσκολίες», επισημαίνει ο αρθρογράφος των Times.

Ως προς το μειωμένο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων του κοροναϊού, η αγγλική εφημερίδα αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα πως «τα πάμε καλά και πιθανότατα ξεφύγαμε από το σενάριο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιταλία ή Ισπανία. Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές κρίσιμες εβδομάδες μπροστά μας. Και πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία και να τηρήσουμε τους κανόνες, συμπλήρωσε».

Το άρθρο που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται και σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην οποία σχεδόν εννέα στους 10 ερωτηθέντες Έλληνες υποστηρίζουν τους σκληρούς περιορισμούς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις