Logo

ΕΟΔΥ: 101 ετών ο γηραιότερος ασθενής με κοροναϊό [πίνακες+έγγραφο]



 
 

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών είναι ο γηραιότερος ασθενής από κοροναϊό στην Ελλάδα, ενώ ο μικρότερος είναι βρέφος στην Καστοριά που γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Αυτό προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έως τις 5 Απριλίου και ώρα 15:00.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), αναφέρει η έκθεση σε σύνολο 1.735 κρουσμάτων, εκ των οποίων 54,9% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (77,4% άνδρες).

Οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα είναι από 39 μέχρι 95 ετών. Η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη.

Ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει παράλληλα χάρτη της Ελλάδας που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού ανά περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Στην έκθεση παρουσιάζεται και «η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων» και του «συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19» και συγκεκριμένα στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα)

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1.699 (6.7%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.

Δείτε εδώ την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις