Logo

Τέλος στην καραντίνα στη Δαμασκηνιά και Δραγασιά



 
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα, η καραντίνα στην οποία βρίσκονταν εδώ και τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης, λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων αλλά και των τεσσάρων θανάτων ασθενών από τον κοροναϊό.

Η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα δύο χωριά είχε αποφασιστεί από την Πολιτική Προστασία στις 16 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Βοΐου, την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον κορωναϊό στα δύο χωριά και στον υπόλοιπο δήμο με αποτέλεσμα να τερματιστεί το μέτρο της καραντίνας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Από σήμερα οι κάτοικοι των δύο χωριών μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από αυτά, με βάση τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε όλους του πολίτες για την αποτροπή διασποράς του ιού.

Ο δήμαρχος Βοΐου υπενθύμισε στους κατοίκους των δύο χωριών ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε χωριά του γειτονικού νομού της Καστοριάς όπου παραμένουν οι περιορισμοί.

Ο κ. Ζευκλής ανέφερε πως ο δήμος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε τρόφιμα και φάρμακα, ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις