Logo

Κοροναϊός: "Θετικές" 3 νοσηλεύτριες στο "Παπανικολάου" - 125 κρούσματα σε εργαζόμενους σε νοσοκομεία



 
 

Τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη είναι τα τελευταία κρούσματα του κοροναϊού σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι δύο νοσηλεύτριες εργάζονταν στην Πνευμονολογική κλινική και η μία στην Β’ Χειρουργική κλινική, όταν βρέθηκαν θετικές στον COVID-19.

Ας σημειωθεί πως πως οι δύο κλινικές είχαν οριστεί ως κλινικές για τον κοροναϊό, από την ημέρα που είχε οριστεί το "Παπανικολάου" ως νοσοκομείο αναφοράς.

Οι τρεις νοσηλεύτριες που παρουσιάζουν πυρετό, τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η είδηση πως έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, έχει ανησυχήσει το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς του νοσοκομείου "Παπανικολάου".

«Μέχρι προχθές οι τρεις αυτές συνάδελφοί μας εργάζονταν κανονικά. Η είδηση ότι νόσησαν έχει προκαλέσει ανησυχία στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους και να μπούνε αρκετοί συνάδελφοι σε καραντίνα. Δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό υλικό και δεν γίνονται, όπως έχουμε ζητήσει, συχνοί εργαστηριακοί έλεγχοι στο προσωπικό», δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μέχρι τις 4 Απριλίου είχαν καταγραφεί 125 κρούσματα του κοροναϊού στο προσωπικό των δομών Υγείας, ενώ σχεδόν 500 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, έχουν μπει σε καραντίνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις